Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Keresztelő János

Keresztelő János


Tetszik  
   


Fotó Infó

Letöltés: Közepes méretben  |  Nagy méretben
Album Letöltése: Közepes méretben (zip)  |  Nagy méretben (zip)
Eredeti felbontás: 280x160 (0.0 Mp)

Fotó megjegyzések

Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 18. 14:31
Keresztelő János születése - ...meghallgatásra talált a te könyörgésed: Feleséged,Erzsébet fiút szül...nagy lesz ő az Úr előtt... Lukács 1,13-15
Az első advent jeles alakja Keresztelő János volt.Ismerjük meg az ő életét!
Júdea hegyes vidékének egy kis falujában egy házaspár régóta imádkozott gyermekért.Most már abba is hagyták,mert megöregedtek. Egyik nap azonban,amikor Zakariás éppen a papi feladatait végezte Jeruzsálemben,Isten azt üzente neki,hogy fiúk születik,aki a Messiás útkészítője lesz.Hitte is,nem is.Hitetlensége miatt addig,amíg a kis János meg nem született ,megnémult.Amikor újra tudott beszélni,hálás szóval magasztalta Istent(Lukács 1)
Most csak azt vegyük észre,hogyan építi be Isten kis emberek csendes imádságát a Maga világot kormányzó tervébe!Isten nagyszabású üdvterve már a világ megteremtése előtt készen volt.Ezt Ő lépésről-lépésre feltartóztathatatlanul megvalósítja.Ehhez emberekre is szüksége van.Például Zakariást is kiválasztotta arra,hogy az ő fia legyen Jézus előfutára.
Dr.Edelényi-Szabó Árpád
szombat, 2015. július 18. 14:40
De még nincs is fia,s ők már öregek.Ez nem akadály.Lesz gyermekük idejében,egészen megszokott módon.A csoda benne az,ahogyan Isten ezt a nekik már elképzelhetetlen eseményt időzíti és megvalósítja.Mert miközben Isten nagy terve kibontakozik,Ő számon tartja az éveken át elhangzott imádságokat is és felel azokra.
Istennél minden időzítve van,nincs összevisszaság.Ő nem rögtönöz,és nem kapkod,mindent végtelen bölcsessége szerint,a mi érdekünkben valósít meg.
Így merjük-e rábízni életünk apró és jelentős dolgait és a világ sorsdöntő ügyeit egyaránt? Zakariás hitetlensége nem lett akadálya Isten cselekvésének.Az Ő tettei nem a mi hitünktől függnek,de magunkat szegényítjük meg,ha kételkedünk ígéreteiben.Szálljunk szembe mindig a magunk kételyeivel!"Boldog,aki hitt,mert beteljesedik mindaz amit az Úr mondott neki."(Lukács 1,45)

Üzenet írása