Aranyfánk burgonyából
Hozzávalók:
1/2 kg burgonya- 3 dkg élesztő- 1 db tyúkhúsleves kocka- 1 dl te- 1 teáskanál cukor- 50 dkg liszt- bors- olaj a sütéshez Elkészítés: A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.
1/2 kg burgonya- 3 dkg élesztő- 1 db tyúkhúsleves kocka- 1 dl te- 1 teáskanál cukor- 50 dkg liszt- bors- olaj a sütéshez Elkészítés: A burgonyát héjastól megfőzzük, majd megpucoljuk, összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, és a tejjel és cukorral felfuttatott élesztőt. Borssal és leveskockával ízesítjük, és konyharuhával letakarva langyos helyen 20 percig pihentetjük. Ezután olajozott kanállal kiszaggatjuk, és forró olajban kisütjük.
Nagyon finom illatos gyors vacsora recept. Az olvadó sajt és a ropogós sonka teszi különlegessé.
Hozzávalók:1,5 kg burgonya, 15 dkg sonka, 20 dkg sajt, 1 csomó újhagyma, 1 paradicsom, olaj, só, bors, 3 dl joghurt, 2 gerezd foghagyma, 1 csomó metélőhagyma
Elkészítés: A burgonyát megmossuk, és jó alaposan megsikáljuk, de nem hámozzuk meg. Hosszában kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk. A sonkát és a sajtot kis kockára vágjuk, az hagymát is megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A paradicsomot is felkockázzuk. Egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat és a sonkát a hagymával együtt megpirítjuk. Hozzáadjuk a kivájt krumplit is, és összekeverjük a töltelék többi részével.A fél burgonyákat lefektetjük a tepsibe, majd megtöltjük őket a töltelékkel. A tetejére tehetünk egy kevés tejfölt, majd forró sütőben kb. 180 fokon 50 percig sütjük. A végén a joghurtot az átnyomott foghagymával összekeverjük, majd belekeverjük az metélőhagymát, és sóval, borssal ízesítjük.
Kis tálkában kínáljuk a sült burgonya mellé.