Karesz blogjában személyes véleményt olvashat elsősorban Nagyváradról és a világról. Olvashat híreket ,nézhet videókat és fotókat. Ha nem ért egyet a blog írójával,írja meg 'Tiszteletbe tartom mások véleményét,de ugyanezt elvárom másoktól is.További szép napot kívánok '

 
Németi Károly Karesz

Blogjai


 

Elfogyott az RMDSZ türelme - Tőkés László nem az RMDSZ listáján indul az EP választáson

Elére lehetett tudni azt a tényt,hogy Tőkés László és az RMDSZ kapcsolata nagyon megromlott.Sőt elválltak az útjaik,mert az RMDSZ azt határozta hogy Tőkés László nem az RMDSZ listán indul a májusi EP választáson.Szabó Ödön egyértelműen fogalmazott : egyszer volt Budán kutyavásár ”.Vajon Tőkés László bejut az Európa parlamentbe a legnagyobb romániai magyar párt szavazatai náélkül? Május végén választ fogunk kapni.

Elfogyott az RMDSZ türelme

Nagyvárad- Pénteken sajtótájékoztatót tartott Szabó Ödön parlamenti képviselő, melyen újságírói kérdésre reagálva Tőkés László európai parlamenti képviselő-jelöltségére is kitért.

Úgy vélte: az EMNT elnöke szerencsés, mert sok esélyt kapott a sorstól, de egyikkel sem tudott élni. 1989 decemberében az erdélyi magyarság Gandhija lehetett volna, ha képletesen szólva mezítláb jár és fehér ruhába öltözik, mert a románok is tisztelték, ő azonban ehelyett a limuzint és a politizálást választotta. 2007-ben is esélyt kapott a közösségünktől, hogy Brüsszelbe menjen és bebizonyítsa, hogy lehet más is a politika, ő azonban református püspökként a baloldali, liberális nézeteiről híres Daniel Cohn-Bendit frakciójához csatlakozott. 2009-ben- akkor még RMDSZ-tagként- az RMDSZ-től kapott sanszot arra, hogy EP-képviselő lehessen, 2010-ben azonban pártot alapított azon tömörülés ellenében, melynek brüsszeli jelenlétét köszönheti. Szabó Ödön úgy fogalmazott: most már másnak kell esélyt adni, hiszen a kialakult helyzetet jellemző két magyar közmondás szerint is három a magyar igazság, illetve egyszer volt Budán kutyavásár. „Se morális, se politikai szempontból az RMDSZ nem köteles, hogy újabb esélyt adjon Tőkés Lászlónak. Az RMDSZ-t többször is maffiaszervezetnek nevezte, akkor miért akar első lenni a szerinte maffiózóknak a listáján? Az RMDSZ türelme végtelennek tűnt ugyan az irányába, de most elfogyott”, mondta a honatya.

Forrás : erdon.ro

Szerkesztés dátuma: szerda, 2014. február 12. Szerkesztette: Németi Károly
Nézettség: 471


   


Tetszik