Manajló András


Manajló András 1970-ben született Ungváron, Kárpátalja gyönyörű vidéken, egy festőművész dinasztia családban. A felmenői- nagyapja Fedor és az apja Iván – jelentős helyet foglaltak el a régió képzőművészeti életében. András nagyon jó iskolákra épített, nemcsak az elődjei művészi iskolájára, hanem a hivatásos művészképző intézményekre is: 1989-től a Lembergi Iparművészeti Főiskola hallgatója volt, de a diplomáját – magyarországi áttelepülésük miatt - a Lembergi Nyomdaipari Akadémia grafikai szakán szerezte 1997-ben. 

Megnősült, 1991-ben, feleségével együtt áttelepültek Magyarországra, Vácra. Két fia született és elkezdődött az élet követelte „talpráállási” időszak: megélhetést biztosító lehetőségek megragadása, munkavállalás több reklám cégnél, saját vállalkozás alapítása és az utóbbi években – büszkén vállalva a ruthén mivoltát – a magyarországi ruszinság vezetése. Ez idő alatt, szervezett több nemzetközi alkotótábort, viszont csak az utóbbi időben sikerült neki úgy elrendezni az életét, a mindennapjait, hogy 40 éves jubileumára megtudta valósítani az első önálló kiállítását. A kiállítás rendkívüli sikere ösztönözte a művész aktivitását és inspirálja arra, hogy a jövőben „főállásban” folytathassa a lelki békét és az örömöt hozó alkotói munkát. Dr. Feledy Balázs, Magyarország egyik legnevezetesebb művészet-történésze így ír róla: „Manajló András igen tehetséges festő, akinek kitűnőek az adottságai, remekek a génjei, s aki erre építve – a tehetségre és adottságra – végső soron nagyon egyéni értékekkel teli festészetet képes létrehozni, ezzel várhatóan méltó helyet foglal majd az európai művészettörténelemben.”  

Manajló András alkotásai nem csak egyöntetű közönségi elismerést nyernek, hanem már számos műgyűjtő érdeklődik a festményei iránt, és több hazai és európai galériától kapott meghívást a művészete prezentálására.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. január 5.
Nézettség: 1,311 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Malasits Zsolt Következő cikk: Manyák Mariola

Forrás:
www.festomuvesz.hu
www.manajlo-andras.com


   







Tetszik  




Képek


Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: