Sandra

2 videó
Sandra (Saarbrücken, 1962. május 18-án), születési nevén Sandra Ann Lauer, német popénekesnő. Az Arabesque trió vezető énekesnőjeként szerzett magának nemzetközi hírnevet. 1985-től szólistaként dolgozik. Rövid időn belül ő lett az első számú német popdíva, s ezt a pozícióját évekig meg tudta őrizni. Szólókarrierjében férje (szintén világhírű alkotó a könnyűzenében), Michael Cretu támogatta: Sandra részt vett a férfi által vezetett zenekar, az Enigma munkájában is. 1995-ben születtek gyermekeik, egy ikerpár: Nikita és Sebastian; a pár Ibizán élt 2007-es válásukig; Sandra új férje 2010 óta Olaf Menges.
Eredeti neve: Sandra Ann Lauer. Francia édesapjának, Robert Lauernek, egy borkereskedése volt Saarbrückenben. Német édesanyja, Karin Lauer egy cipőboltot vezetett. Sandrának volt egy két évvel idősebb bátyja is, Gaston, aki 1995-ben elhunyt. A szülők balett-táncosnak szánták a lányukat, ezért ötéves korától tíz éven át klasszikus balettre járatták, heti kétszer 3 órában. Sandra emellett két évig dzsesszbalettet is tanult.
Mindazonáltal nemcsak hogy nem lázadozott szülei akarata ellen, hanem mindig is jó kapcsolatban volt velük. Persze nem titkolta, hogy az éneklés jobban érdekli a táncnál. Ezért tízéves korában szülei megajándékozták egy gitárral. A lányka hamarosan gitárleckéket vett az utcájukban lakó zenetanártól, s megpróbálta kamaszos ábrándjait dalszövegekbe önteni. Szülei nem ellenezték ezt a szabadidős programot, mert Sandra ugyan nem volt kiváló tanuló, de tanulmányi eredményei nem voltak rosszak. 1974-ben a család részt vett a saarbrückeni Tanz im Mai fesztiválon. Sandra ott titokban benevezett egy tehetségkutató versenyre Olivia Newton-John egyik dalával. A szülők igencsak meglepődtek, mikor a fesztivál forgatagában eltűnt lányukat hirtelen a színpadon látták viszont. A meghökkenés csak fokozódott, amikor Sandra megnyerte a versenyt.[1] Néhány hónappal később jelentkezett egy producer, George Roman, aki lemezt szeretett volna készíteni az ifjú üdvöskével. A szülők nem lelkesedtek túlzottan, szerintük a tanulás fontosabb lett volna, de végül beadták a derekukat. 1976-ban jelent meg az Andy mein Freund című kislemez, ami azonban megbukott. Sandra tehát visszatért az iskolapadba, s úgy tűnt, énekesnői karrierje a távoli jövő homályába vész.
Bővebb infó:Wikipédia.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Sandra N. - Obsession ( official video HD )



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2013. április 7. Nézettség: 253

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal