Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Ez a dal mindenkié (Dalszerzők Napja 2022)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2022. október 5. Nézettség: 323

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2022. október 5. 14:13
Megjelent a dal, amit 37 magyar szerző közösen írt
Ez a dal mindenkié címmel megjelent az a dal, amely 37 ismert magyar dalszerző közös munkája. Soha ennyien nem írtak még együtt dalt Magyarországon, a szerzemény a dalszerzők napja alkalmából az Artisjus felkérésére készült.
A széleskörű összefogás és a dalszöveg arra hívja fel a figyelmet, hogy a dalok képesek összekötni az embereket és segítenek megérteni egymást. A dalszerzők napján, október 8-án minden évben a zenék alkotóit ünneplik. Azért választották ezt a dátumot, mert 1965-ben a Bosch klubban ekkoriban játszották először közönség előtt az első magyar nyelvű rockdalt, Bródy János és Szörényi Levente Óh, mondd című dalát az Illés-együttes előadásában. Magyarországon jelenleg tizenhatezer zeneszerző, dalszerző és szövegíró kap szerzői jogdíjat művei után. Munkájuknak köszönhetően évente huszonegyezer új dal születik, az Artisjus adatbázisában jelenleg 548 ezer magyar mű szerepel.
szerda, 2022. október 5. 14:15
A dal 37 magyar dalszerző közös munkájának gyümölcse. Új rekord született, hiszen soha ennyien nem írtak még együtt dalt Magyarországon. Az alkotók munkáját Müller Péter Sziámi dalszövegíró és Sebestyén Áron, a projekt producere fogta össze. A szerzemény a Dalszerzők Napja alkalmából készült. A dal összeköt! Október 8-án a dalszerzőket ünnepeljük - azokat, akik megajándékoztak minket kedvenc dalainkkal. Dalokkal, amiken keresztül jobban megértjük egymást, segítenek kapcsolódni és különbözőségeink ellenére is összekötnek bennünket. Zeneszerzők: BÖBE, Delov Jávor, Dorozsmai Gergő, Füstös Bálint, Gerendás Dani, Hangácsi Márton, Heilig Tomi, Hien, Iván Szandra, Johnny K. Palmer, Jónás Vera, Kádár-Szabó Bence, Kozma Kata, Sebestyén Áron, Sena Dagadu, Szebényi Dani, Szeder-Szabó Krisztina, Szigeti Zsófia „Solére”, Takács Dorina „Дeva", Tarján Zsófia, Vavra Bence, Zentai Márk. Dalszövegírók: Bárdos Deák Ágnes, Bérczesi Róbert, Bródy János, Dorogi Péter, Egressy Zoltán, Frenk, Karáth Anita, Kovács Antal, Lombos Marci, Major Eszter, Müller Péter Sziámi, Pajor Tamás, Szabó Ági, Tariska Szabolcs, Volkova Krisztina. Producer: Sebestyén Áron Keverés és mastering: Mohai György Videoklip:
Blend41Film A dal és a videoklip az Artisjus Egyesület felkérésére és finanszírozásából készült

(Módosítva: szerda, 2022. október 5. 14:16)
szerda, 2022. október 5. 14:16
Ez a dal mindenkié Valaki énekel a fürdőszobában Könnyebb tőle a megtisztulás Én is a szívemet dúdolom a habok közé Mint akárki más Hív egy távoli, ismerős dallam Lent egy parkoló kocsiból Ezt fújja mindenki, de senki sem sejti, hogy Mindenhol egyetlen dal szól Egy angyal a felhőből leénekel... Zöld csodafű, gyönyörű, a kezdőkörben áll Dünnyögi a center Lerepül a cipő. Hegedül a balatoni szél Maratoni sláger Ez a dal szól ma mindenütt. Bánatot, derűt szépen összegyűjt Pékinas és papagáj mind azt kiáltja: jé! Jé-jé-jé-jé-jé! Ez a dal mindenkié! Ez a dal mindenkié! Punk a bankár Ő is lankadatlan pramparampál! Az öreg órás újra ritmusra jár És ha reggel indul a gép A pilóta dalban kér engedélyt Vagyonőr meg az orvos meg a futár meg a boltos Mert a lelkekben ott szól ez a dal Haladó jeladó ez a dal Él, mint ebihal, az abbey-road is behidal Ez a dal szól ma mindenütt. Bánatot, derűt szépen összegyűjt Pacsirta és papagáj mind azt kiáltja: jé! Jé-jé-jé-jé-jé! Ez a dal mindenkié! Ez a dal mindenkié! Ki pont ott jár, felszed pár Épp elgurult hangot Dúdoljuk el hangosan, ha kell Kiabáljuk a szélbe! Fuss, fuss el véle, bár nincs még vége, Hallhatod bárhol Na, nézd, megint született egy dal A fürdőszobából Amitől jó a kedved Még a csengőhangod is ez lett És ámulva hallod, hogy: jé... Ez a dal mindenkié! Ez a dal mindenkié! Ez a dal mindenkié! Ez a dal mindenkié! Ez a dal mindenkié! Jé-jé-jé-jé-jé! Ez a dal mindenkié!
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal