Belmondo zenekar

31 videó
A Belmondo zenekar 2005-ben alakult az alkotás és a zene iránt elkötelezett, rutinos elõadókból, akik eddigi bandáik után valami mást, újat szerettek volna kipróbálni.
A Belmondo elsõ dala és klipje (Lesz, volt, van) 2006 januárjában került napvilágra és mindjárt a leggyakrabban megszólaló hazai számok egyike lett. Ezt követõen, 2006 májusában megjelent elsõ nagylemezük is (Él ilyen Alien), melyhez a késõbbiekben még 3 videoklip (Mégis remél, Nyugi, megváltozom, Minden nõ) készült.
2006 nyarán az alighogy felbukkanó Belmondo együttes már megkapta elsõ VIVA Comet díj jelölését is az új zenekarok kategóriájában.
A Belmondo elsõsorban koncertzenekar és létezésének közel 5 éve alatt minden évben növelték élõ fellépéseik számát. Elõadásaikon garantált a jó hangulatú élcelõdés, a gegek és fricskák, szövegeik egyszerre elgondolkodtatóak és humorral fûszerezve tartanak tükröt mindannyiunknak.
2008-ban kiemelkedõ teljesítményt nyújtottak többek között a magyar MTV által rendezett MTV Icons siófoki koncertsorozatán, ahol a Belmondo az LGT elõtt tisztelgõ napon lépett fel (Belmondo - Szentimentális rock'n'roll).
Második nagylemezük (Hogy nézel rám?) 2008 nyarán jelent meg. Ennek elsõ kislemez-sikere a Rocksztár címû szám, melyhez egyikleglátványosabb klipjüket készítették.
2008 decemberére leforgatták az album második videoklipjét is a Szájszám c. dalhoz, mely a TELEKOM Fenntarthatósági Nap pályázatán Zene kategóriában 1. helyezést ért el.
2009-re új számok és egy kiemelkedõ rádiósiker is napvilágot látott, ez a Szabadon címû dal, mely az MR2 2009-es válogatáslemezén is szerepelt és amelyhez egy animációs klip is készült.
Részt vettek fellépõként ismét többek között az MTV Icon EDDA napon (Belmondo - Éjjel érkezem), a Red Bull Music Clash rendezvényen a KFT-vel, a Magyar Dal Napján számos helyszínen, jelölték õket a VIVA Comet „Legjobb magyar pop/rock album” kategóriában, illetve készítettek egy MR2 akusztik felvételt is.
A 2010-ben a frontember (Czutor Zoltán) fellépett az MTV Icons Nagy Feró napján, ez év végén jelent meg harmadik Belmondo album, a Szájba rágót!, mely sokkal komplexebb és kiforrottabb, mint az elõzõ kettõ. Az elsõ pop-os hangzása, a második a rockzúzása után a Szájba rágót! sokkal inkább beat-esnek, fülbarátabbnak mondható. Az album elsõ klipje a Drága lányok címû számhoz készült, melyet decembertõl tart mûsoron a magyar MTV.
2010 novemberében döntõsök voltak a Jazzy Rádió dalversenyén. A sajátos felfogásban átdolgozott Belmondo dal 300 mû közül került a legjobbak közé (Belmondo: A test akar ilyet is - jazz version)
A 2011-es év váratlanul jól indult a Belmondónak. Január végén készítettek egy közös dalt Fábián Julival (ex-Barabás Lõrinc Eklektric) „A lelke érdekel” címmel, amelyet az mr2 tart mûsoron. Váratlanul robbant a köztudatba 2011 februárjában az mr2 által napi több alkalommal játszott, daluk, a „Mikor”.
A Pannónia Fesztivál felkérte õket, hogy írják meg a 2011-es PaFe hivatalos dalát. Már ez a szám is elérhetõ és vélhetõen sokak kedvencévé válik (Belmondo - Végre itt a várva várt)
Czutor Zoltán, a Belmondo zenekar frontembere 2011. április 15-én megkapja az ARTISJUS „Az év szövegírója” díját.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Belmondo - Mikor (hivatalos klip)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Zene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2011. augusztus 10. Nézettség: 830

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal