Rabih Abou-Khalil

33 videó
Arab származásu zenész,zeneszerző,zenekarvezető
aki született Bejrút-Libanon,1957 augusztus 17-én.
Aktív évek 1980- napjainkig.
1978-ban költözött Münchenbe a libanoni polgárháború végett. Korán megtanult játszani vonós hangszeren, lanton és fuvolán. Tanulmányait a bejrúti télikertben a oud virtuóz Georges Farah. Költözése után Németországban tanult klasszikus fuvolát, a Zeneakadémián a münchenben Walther Theurer-től.
Ő gyakran kevert tradicionális arab zenét a jazz , a rock és a klasszikus zenét.Zenei elemeket használ arab zenei hagyományokat, valamint számos jazz, a rock és a klasszikus hivatkozásokat. Jazz elements are present in most of his recorded work, for instance in the use of the acoustic pizzicato bass, generally played by recognized jazz musicians like Steve Swallow and Glen Moore . Jazz elemek jelen vannak a legtöbb a felvett munkájában. Játszott elismert jazz zenészekel, mint Steve Swallow és Glen Moore-ral.At the Beijing Jazz Festival of 2003 he performed to great acclaim accompanied by tuba and clarinet as well as the percussion he has always favoured. A pekingi Jazz Fesztiválon 2003-ban végzett a nagy sikert aratott kíséretében tuba és klarinét , valamint az ütős hangszert ő mindig kedvelt. Az első CD-kiadás az ECM társaság Nafas (1988), elsősorban a hagyományos arab elemeket helyezte előtérbe.
Humor egy nagyon fontos összetevője Abou-Khalil művészetében és élő előadásokban.
2008-ban, Abou-Khalil kiadott egy albumot címe "em Portuguęs" ("In portugál"), ahol keveredik fado az arab zene , a részvételével fadista Ricardo Ribeiro.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Luis Guerreiro & Cuca Roseta - Antonio Zambujo - Raquel Tavares - Ricardo Ribeiro



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2013. július 22. Nézettség: 148

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal