Joachim Kühn

18 videó
Német jazz zongorista ,aki született Lipcsében
1944 március 15-én.
Ő képzett klasszikus zongorista, fiatal korában
mint egy zongoraművész, Rolf Kühn klarinétos a
bátyja nagy hatás alatt tartotta a Jazz terén. Miután egy kvintett projekt alakult Ernst-Ludwig Petrovszkij , Heinz Becker , Klaus Koch és a dobos Wolfgang Henschel (1962-ben), és a rendszeres előadásokat a Werner-Pfüller Quintet (1963-ban), játszott a nagy zenekar a Klaus Lenz és 1964-ben Prágában . Varsói Jazz Jamboree , és megalapította az első, a jazz az NDK-ban nagyon befolyásos triót (Klaus Koch és Reinhard Schwartz), amellyel fordult a szabad improvizácio. 1966-ban költözött a Nyugat-Németországba, és csatlakozott ebben az évben a bátyja Rolf mind a Newport Jazz Festival , valamint a berlini Jazz Festival on. 1968-ban költözött Párizsba . A csoportok a free jazz idióma, ahol Kuehn és Eje Thelin , Jacques Thollot és Michel Portal játékával is megjelentek, mint a szaxofonos, aki koncentrált az 1970-es elsősorban projektek jazz-rock területén, többek között , Jean-Luc Ponty , Philip Catherine , Alphonse Mouzon , Pierre Courbois ,
Jan Akkerman , Billy Cobham , Zbigniew Seifert és Aldo Romano . 1970-es években, élt egy ideig Kaliforniában. Legnagyobb hírnevét szerezte , mint jazz zongora virtuóz, aki benyúlt a meglévő hosszú évek trió basszusgitárosa Jean-François Jenny-Clark és a dobos Daniel Humair . Ő az egyike azon kevés zongoristáknak akivel Ornette Coleman koncertet adott.
Sonically különösen érdekes CD felvételek, a producer Walter Quintus . Jelenleg ő kezében tartja az új triót (a Jean-Paul Celea és Wolfgang Reisinger ), hanem a kvintett a Dominique Pifarély és Mahall , másrészt, hogy egyre megnyitását világzene és akkor például Rabih Abou-Khalil on. Kühn él Párizsban és Ibizán .

Joachim Kühn és testvére Rolf (klarinét) kapott 2011 júniusában a Jazz Echo Award 2011-ben életmű díjat. "Ami a játékstílusa, mint zongorista, zenei nyelv a zongorán, mint Joachim Kühn most a kollégák között, valamint a nemzetközi közönség számára, mint az egyik lenagyobb jazz zenésze korunknak."

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Joachim Kuhn (jazz piano) - Bach Motet Der Gerechte kommt um, BWV deest



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2013. július 23. Nézettség: 275

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal