Mory Kante

13 videó
Egy Guineai énekes és a játékos a Kora hárfán,aki született:Kissidougou , Guinea 1950, március 29-én.
Született az egyik guineai legismertebb családban griot (örökletes) zenészek. Miután nevelkedett Mandinka griot hagyomány szerint Guinea-ben küldött Mali korában hét évig - ahol megtanult játszani Kora hangszeren, valamint a fontos hang hagyományok, amelyek közül néhány szükséges lesz egy griotnak.

1971-ben Kanté tagja lett a Rail zenekarnak , amelyben Salif Keïta egy énekes. Keïta elhagyta a zenekart 1973-ban, így Kanté mint az énekes átvette a helyét.
Kanté legismertebb nemzetközileg, az ő 1987 slágere " Yé ké Yé ké ", ami Afrika egyik legjobb valaha eladási slágerek, valamint, hogy egy európai Number One 1988, így az első és egyetlen afrikai zene mely több mint egymillió példányban kelt el.
Kanté kapott váratlan hírnevet ismét 1994, amikor a német techno duó Hardfloor létre dance remix "Yeke Yeke." Ő is megjelent 2006-ban énekes a brit DJ Darren Tate 's kiadása, "Narama".

Október 16-án 2001 Mory Kanté jelölték jószolgálati nagykövete az Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezete , a Egyesült Nemzetek Szervezetében (FAO).

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

Mory Kanté - Mankene



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2013. augusztus 14. Nézettség: 206

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal