Pink Floyd Animals (full album)

2 videó - 1977
A Pink Floyd harmadik koncept albuma, az Animals 1977. január 23-án jelent meg (Amerikában és Kanadában február 2-án). Ez volt az első albumuk, melyet saját, Britannia Row Studios nevű londoni stúdiójukban vettek fel. Az album távolról George Orwell Állatfarm-ját idézi.

Az Animals 3. lett a Billboard-on, Amerikában 1977. február 12-én arany-, 1977. március 10-én platinalemez lett, bár sokak szerint nem volt annyira jó, mint a két előző album. Eddig Amerikában több, mint négymillió darabot, világszerte pedig több, mint hétmillió darabot adtak el belőle; Amerikában ma már négyszeres platinalemez.

Érdekességek

Úgy tűnik, hogy az albumot erősen befolyásolta George Orwell Állatfarm című regénye. A három hosszú dalban – mindegyik hosszabb 10 percnél – Roger Waters az embereket három állatnak felelteti meg: kutyák („Dogs”), disznók [„Pigs (Three Different Ones)”] és a birkák („Sheep”). A kutyák a megalomániás üzletembereket jelképezik, akik azonban magányosan halnak meg, és senki sem sajnálja őket. Ezt már 1974–75-ben játszották „You Gotta Be Crazy” címmel. A disznók a korrupt politikusokra és az erkölcscsőszökre utalnak (Mary Whitehouse-ra és Margaret Thatcherre, aki akkor még oktatási államtitkár volt, két év múlva azonban miniszterelnök lett). Mindazok, akik egyik kategóriába sem tartoznak, azok a birkák: ők vakon, öntudatlanul követik a vezért. Ezt 1974–75-ben „Raving and Drooling” címmel játszották. A három dalt két rövid szerelmes dal foglalja keretbe, amit Waters akkori feleségének, Caroline-nak írt: a „Pigs on the Wing” első és második része. Erős kontrasztban állnak a három központi dallal, de azt sugallják, hogy a barátság segíthet legyőzni hibáinkat. A második részben Waters magára mint kutyára utal. A 8 sávos verzión a két részt Snowy White gitárszólója köti össze.

Az album dalai:

"Pigs on the Wing (Part One)" (Roger Waters) – 1:25
"Dogs" (Roger Waters – David Gilmour) – 17:04
"Pigs (Three Different Ones)" (Roger Waters) – 11:22
"Sheep" (Roger Waters) – 10:24
"Pigs on the Wing (Part Two)" (Roger Waters) – 1:25

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Martin Garrix - Animals (Official Video)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2014. február 14. Nézettség: 195

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal