Pavel Haas

10 videó
Volt egy cseh zeneszerző , akit meggyilkoltak meg a holokauszt . Ő volt kitevő Leoš Janáček 's iskola összetétele, valamint használt elemeit népzene és a jazz . Bár a teljesítmény nem volt nagy, ő méltó különösen az ő dala ciklus és a vonósnégyestre.
(1899,június 21-én -1944, október 17-én)

Haas született Brno , egy zsidó családban. Apja, Zikmund, a cipőkereskedő volt a morva régióban, míg édesanyja, Olga (született Epstein), született Odesszában . Haas kezdte formális zenei tanulmányait 14 évesen, és tanult zeneszerzést a Brno Konzervatóriumban 1919-1921 alá Jan Kunc és Vilém Petrželka-nál . Ezt követte a két éves képzést a mester osztály a neves cseh zeneszerző Leoš Janáček . Janáček volt messze Haas legbefolyásosabb tanára, és a Haas, viszont bebizonyosodott, hogy Janáčekvolt a legjobb tanuló. 1935-ben feleségül vette Soňa Jakobson, a volt felesége az orosz nyelvész, Roman Jakobson .

A több mint 50 művet Haas írta, a következő két évtizedben mindössze 18 kapott opusz-számok az önkritikus zeneszerző. Még mindig dolgozik apja üzleti írt zeneművek mindenféle, beleértve a szimfonikus és kórus működik, Lieder , kamarazene , és rengeteg a mozi és a színház . Az opera , Šarlatán (The sarlatán), először végzett Brno és őszinte elismerést április 1938. Ő kapta meg a Smetana Alapítvány díjat a opera (megosztva a díjat a Vítězslava Kaprálová akik azt neki Katonai Sinfonietta).
Bővebben,wikipédia.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

IVANA HRUŠECKÁ - Pavel Haas



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2014. március 9. Nézettség: 185

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal