McCoy Tyner

22 videó
Egy jazz zongorista,zeneszerző és zenekarvezető a Philadelphia, Pennsylvania , ismert munkája a John Coltrane Quartet és a hosszú szólókarrierje. Aki született: Philadelphiában,1938,december 11-én.

Tyner született Alfred McCoy Tyner Philadelphiában, mint a legidősebb a három testvér között. Őt arra ösztönzik, hogy tanuljon zongorázni az anyjától. Ő kezdett tanulni zongorázni 13 évesen, és két éven belül a zene lett a középpontba az életében. Korai hatások benne Bud Powell , a Philadelphia szomszéd. Amikor 17 éves volt, áttért az iszlám a muszlim közösség Ahmadiyya és megváltoztatta a nevét Sulieman Saud. Tyner felvett számos rendkívül befolyásos albumot a saját jogán.1966-ben Tyner próbált egy új triót, és most már teljes mértékben kezdi pályafutását, mint a vezető.
Miután elhagyta Coltrane csoport Tyner egy sor olyan post-bop album megjelent Blue Note Records 1967-1970 köztük The Real McCoy (1967), Tender Moments (1967), idő Tyner (1968), bővítéseket (1968) és a Extensions (1970.) Soon thereafter he moved to the Milestone label and recorded many influential albums, including Sahara (1972), Enlightenment (1973), and Fly with the Wind (1976), which featured flautist Hubert Laws , drummer Billy Cobham , and a string orchestra. Nem sokkal ezután költözött a Milestone címke rögzített sok befolyásos albumot, beleértve Sahara (1972), felvilágosodás (1973), és a Fly a szél (1976), amely szerepelt fuvolás Hubert Laws , a dobos Billy Cobham és vonószenekarra. Zenéje a Blue Note és a Milestone gyakran került a Coltrane kvartett zenéjét, mint a kiindulási pont és beépítették afrikai és kelet-ázsiai zenei elemekkel.. On Sahara , for instance, Tyner plays koto , in addition to piano, flute, and percussion. A Sahara például Tyner játszik koto mellett zongora, fuvola és ütőhangszerek. Ezek az albumok gyakran említik példaként létfontosságúnak, innovatív jazz-től a 1970-es években, hogy nem volt sem fúzió sem free jazz . Trident (1975) méltó jellemző Tynerre a csembaló (ritkán hallható jazz) és a Celeste , amellett, hogy a fő eszköz,a zongora.
Aktív 1960-tól - napjainkig.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Dr.Edelényi-Szabó Árpád Ede
 

McCoy Tyner & Ravi Coltrane "Walk spirit talk spirit" - Jazz à Vienne 2012



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2014. április 22. Nézettség: 249

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal