Mötley Crüe

16 videó - 1980
A Mötley Crüe egy amerikai glam rock, glam metal együttes. A név a gitáros találmánya, és eredetileg Motley Looking Crew (Zűrösnek Látszó Banda) lett volna, azonban némi véletlen és szándékos torzítás nyomán a jelenlegi verziónál lyukadtak ki. A pontoknak, vagyis az úgynevezett heavy metal umlautoknak nincs szerepük a kiejtésben, az együttes oldalán látható indoklás szerint pusztán vagányabb külsőt hivatottak kölcsönözni a szónak. Az Egyesült Államokban 25, míg világszerte 80 millió albumot adtak el.

A zenekar 1981-ben alakult, amikor a basszusgitáros Nikki Sixx kivált a London nevezetű bandából, ahol addig zenélt, és elkezdett zenésztársakat keresni, akik esetleg érdeklődnek egy új együttes iránt. Ekkor talált rá Tommy Lee-re, aki addig a Suite 19 dobosa volt. Ezek után találkoztak egy újsághirdetés útján Mick Mars gitárossal. Énekesnek Tommy Lee egyik középiskolás ismerősét ajánlotta. Meghallgatták Vince Neilt, és mindhárman úgy döntöttek, hogy ő lesz a megfelelő ember. Az első album mérhetetlen sikert aratott (Too Fast For Love). A hirtelen sikerek után a zenekar tagjai mértéktelen alkohol- és drogfogyasztásba kezdtek, amely majdnem Nikki életébe került (a klinikai halál állapotába került). Vince Neil és Razzle ittasan autóbalesetet szenvedtek, amely Razzle életébe került, Neilt pénzbüntetésre és közmunkára ítélték. Razzle a Hanoi Rocks dobosa volt. 1994-ben meghalt Vince Neil lánya, Skylar. Neil azért szállt ki az együttesből.

2004-ben a Mötley Crüe újra egyesült az eredeti felállásban. 2005-ben elindították a Carnival of Sins Tour-t ami egy World Tour volt.

Utolsó nagy dobásnak megcsinálták a S.O.L.A. albumot ami korhű rock de valahogy mégsem annyira Mötley-es. Mindenesetre a Mötley ennyi év után is elérhető, valamennyire ismét a csúcson vannak.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Szabó Sándor Pipo
 

Mötley Crüe- Home Sweet Home



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Music (Zene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2011. szeptember 9. Nézettség: 438

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal