Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 11 A migránsok abban reménykednek, hogy megnyílik a határ



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Hírek magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2016. március 12. Nézettség: 233

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2016. március 12. 00:14
Bizonytalan a sorsa annak a becslések szerint 1500-2000 migránsnak, akik Szerbiában rekedtek. A horvát határ közelében található táborokban a migránsok abban reménykednek, hogy megnyílik a határ és folytathatják az útjukat.
A Szerbiában rekedt migránsok nagy része a szerb-horvát határ közelében tranzitközpontokban várakozik. Az Adasevce közelében található táborban több százan vannak. A gyermekeikkel utazó nőket az autópálya mellet álló, szebb napokat is látott motel épületébe helyezik, míg a férfiak számára két nagyméretű sátrat állítottak fel. Arfan: „Egy hete vagyok itt a családommal, Szíriából érkeztünk. Gondot jelent a gyerekeknek a határ lezárása. Egy hónapja indultam útnak, 17 napot töltöttem Görögországban. Ideértünk, a határ pedig le van zárva.”
szombat, 2016. március 12. 00:15
A Szerbiában veszteglő migránsok szerint az országban emberségesen bánnak velük, de hosszabb ideig nem akarnak itt maradni. Németországba vagy Ausztriába mennének, de egyesek azt sem tartják kizártnak, hogy a polgárháború után visszatérnek Szíriába. A táborban rendszeresen osztanak élelmet és az egészségügyi ellátást is biztosítják. Motaz: „6 napja vagyok Szerbiában. Nincsenek igazán terveim, de mindent megtennék, hogy a gyermekeim biztonságban legyenek. A helyzet itt nagyon rossz, itt mindenki jó hozzánk, de ez nem segít rajtunk. Minden gyerek, nő és férfi beteg, mindenki. Nincs semmink, nincs élelmünk, pihenni sem tudunk.”
szombat, 2016. március 12. 00:16
A sidi táborban a migránsok szerint egy órát is várniuk kell ételosztáskor. Arra panaszkodnak, hogy minden nap, minden étkezéskor ugyanazt az élelmiszercsomagot kapják. A tranzitközpont vezetői a megváltozott tábori élet miatt és az emberek romló egészségi állapotára való tekintettel főtt étel bevezetését tervezik. Arról beszélnek a migránsok, hogy a táborban olyan hírek terjengenek, hogy hónapokig itt kell maradniuk. Jonas: „Szerbia polgárai jók hozzánk, de nem akarunk senki terhére lenni. A balkáni országok gazdasági gondokkal küzdenek, nem akarunk még mi is gondot jelenteni a számukra.”
A horvát határ közelében tartózkodó ezer migráns sorsa bizonytalan. A lezárt határon nem tudnak átjutni, kiindulási országukba nagy részük nem akar visszamenni, Szerbiában pedig nem akarnak menekültstátuszt kérni.
Nem hivatalos információk szerint a mintegy ezer embert az ország területén belül kisebb táborokba szállítják, a többi közt Zomborba, Szabadkára, Nagykikindára is.!!!!!!!!!!!!!!!!!!
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal