Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Ünneplő keresztények közt robbantottak Pakisztánban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Hírek magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. március 28. Nézettség: 230

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. március 28. 16:32
Ünneplő keresztények közt robbantottak Pakisztánban – legalább hetvenen meghaltak és háromszáznegyvenen megsebesültek. A vasárnap esti merénylet a kelet-pakisztáni Lahor városában történt. Az áldozatok közt sok a nő és a gyerek. A helyi mentőszolgálat közölte, a robbantás 29 gyermek halálát okozta. Az áldozatok száma még nőhet.
hétfő, 2016. március 28. 16:32
Egy pokolgépes merénylő robbantotta fel magát Lahorban, egy park bejáratánál, ahol keresztények húsvéti ünnepséget tartottak. A detonáció a park főbejáratához közeli parkolóban történt, amelytől nem messze egy játszótér van.
hétfő, 2016. március 28. 16:33
A tűzszerészek szerint a merénylő a mintegy 20 kilogrammnyi, szögeket és csavarokat is tartalmazó robbanószert a testére rögzítette. A pokolgépet akkor hozta működésbe, amikor az ünneplők elhagyták a parkot. A mentők elmondása alapján a helyszínen mindent elárasztott a vér és az áldozatok maradványai. A terrortámadásban sok nő és gyerek halt meg. Káosz alakult ki, a szülők eltűnt gyermekeiket keresték. A pakisztáni hadsereg is a merénylet helyszínére érkezett, a sebesültek elszállításában segített.
hétfő, 2016. március 28. 16:33
Lahor városának parkjait a hatóságok bezárták, és felszólították a lakosokat, hogy maradjanak otthon. A terrortámadás elkövetését a Dzsamat ul-Ahrar nevű iszlamista csoport vállalta magára, amely a pakisztáni tálib szélsőséges mozgalom egyik szárnyához, a Tehrik-e Talibán szervezethez köthető. Úgy tudni, Navaz Sharif pakisztáni miniszterelnöknek akartak üzenni a merénylettel. A Dzsamat ul-Ahrar az utóbbi hónapokban több merényletet is elkövetett pakisztáni civilek és biztonsági célpontok ellen. Szóvivőjük további merényletekkel fenyegetőzött.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal