Kimba, a fehér oroszlán

7 videó - 2004
A dzsungel világában mindig készen kell állni a veszélyre, mely nap mint nap fenyegeti Kimbát, a fehér oroszlánt és barátait. Kimba mindig időben érkezik, segít a dzsungellakókon és megoldja a legnehezebb helyzeteket is.

A Kimba sikerét és nagyságát mi sem bizonyítja jobban, minthogy a már korábban emlegetett Oroszlánkirály című Disney rajzfilm ihletője volt, és még 2005-ben is adtak ki egy felújított 11 korongos DVD pakkot a kis oroszlán kalandjaiból Ausztráliában és Amerikában. Mellékesen megjegyezném, hogy bestseller volt.
Az anime Kimba életét és kalandjait mutatja be a dzsungelba való visszatérése után. Barátokra, társakra tesz szert, megtanulja mi a különbség az ember és az állat között, és rájön, hogy az igazi békét nem harccal, hanem kompromisszumokkal és egymás megértésével lehet csak megteremteni. A sorozat nemcsak felhőtlen kikapcsolódást, hanem kemény ideológiai leckét is ad a gyerekeknek, mondanivalóval bír, és a jóra próbálja nevelni a fiatalokat. Számomra már csak a kiskori emlékek miatt is örök élmény marad az anime, ám kisgyerekes szülőknek és nosztalgiázni vágyóknak ugyanúgy ajánlom a művet, mint a retróanimék szerelmeseinek, vagy Tezuka elkötelezett híveinek.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Kimba a fehér oroszlán 1. 7/8. rész



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Hírek magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2011. október 16. Nézettség: 565

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal