A labda

1 videó - 1974
magyar tévéfilm, 71 perc.

Jókai Anna mondja: - 1971-ben jelent meg A labda című kisregényem, amelyből a film készült. Mihályfi Imre rendező megkeresett a kész forgatókönyvvel és ezt mondta: - Nehéz a maga Melindáját, ezt a keserves, szánandó, ellentmondásos sorsot képnyelvre fordítani. Ebben egyetértettünk, hiszen a szándékunk éppen az volt, hogy az asszony alakjával egyszerre érezzünk azonosulást és ironikus elkülönülést. Igyekezete nemcsak tragikus, hanem komikus is. A Domján Edit ábrázolta alak kendőzetlen arcú, érzékeny, tisztaságra vágyó, esett lélek.

rendező: Mihályfi Imre
író: Jókai Anna
forgatókönyvíró: Csukás István
dramaturg: Katkó István

szereplő(k):
Domján Edit (Melinda)
Soós Edit (Rókáné)
Horváth József (Gavallér Mihály)
Szoboszlay Sándor (Patkó)
Horváth Sándor (Igazgató)
Bánhidi László (Sanyi bácsi)

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

WORLD CUP 2014 HIGHLIGHTS - the group stage by 442oons



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Sports (Sport) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2014. június 27. Nézettség: 658

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2014. június 28. 09:02
kedves Endre! Nagyon szellemes és börleszk filmet tettél fel.Örülök neki.Én angolul nem tudok.De valami olyasmit vélek felfedezni,hogy mi világ megyünk hozzátok brazilokhoz focizni,meg akarunk verni benneteket.Mi pedig brazilok kitűztük a brazil tengerpart homokjára a brazil zászlót és csak mi lehetünk a győztesek.Valóban többen már elbúcsúztak a vébétől, akikről mi sem gondoltuk volna.Hogy mi lesz két hét múlva a végeredmény, azt nagyon kevesen merik megjósolni.Én most megpróbálom és talán brazil német döntőt játszanak,német győzelemmel.Látom,te is nagy drukker vagy nézed a mérkőzéseket.Kívánok jó derbiket,szép eredményeket és igazi futballmeccseket.Köszöntelek meleg baráti üdvözlettel Árpád
szombat, 2014. június 28. 16:34
Ez a kis animáció az eddigi meccsek legfontosabb mozzanatainak állít görbe tükröt.Benne van pl. Suarez harapása, a brazilok nemzeti öntudata és sok minden más.Nagyon szellemes és csak azt szerettem volna, hogy nyelvtudás nélkül is mindenki nevessen egy jót.
hétfő, 2014. július 14. 17:45
Világbajnokságnak tegnap véget vetettek.Június 28-án is írtam,hogy a németek győznek,sikerült is nekik.Csak ott tévedtem,hogy nem brazil német döntő lett,mert azt már előtte nagy gól különbséggel a németek őket is legyőzték. A németeknek köszönhetjük,hogy Európai hegemóniát megőrizték. Üdvözöllek Árpád
hétfő, 2014. július 14. 22:35
A németek voltak mentálisan a legjobbak, ezért megérdemelten nyertek.
kedd, 2014. július 15. 00:00
A Portugáloknál ott van Ronaldo, a Braziloknál ott van Neymar, az Argentinoknál ott van Messi, a Németeknél ott van a csapat :-)
kedd, 2014. július 15. 08:04
A lényeget mondtad ki Pipo.Ha megsérül az az egy ember-Neymar-, vagy nem játszik jól-Ronaldo-akkor vége a dalnak.A németeket sem kerülték el a sérülések-pl.Reus-de mindig volt, aki a sérültek helyébe lépett és nem sínylette meg a csapatjáték!
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal