Éhező Észak - Korea

1 videó
Észak-Korea ma nem csak a világ legelnyomottabb, de egyben legszegényebb országa is, amely elsősorban rakéta- és atomfegyverkezéssel zsarolja a régiót, szert téve dél-koreai és amerikai rizsszállítmányokra, amelyekkel elsősorban hatalmas létszámú kényszersorozott hadseregét látja el.
Az ENSZ adatai szerint az 1,2 milliós hadsereget fenntartó 25 milliós országban a várható élettartam három és fél évet csökkent 1994 óta, amikor az ország első teljhatalmú vezetője, Kim Dzsong-ün nagyapja, Kim Ir Szen hunyt el. Az ENSZ szerint a 2011-15-ös országprogramban arra kell törekedni, hogy a KNDK elérje az 1990 előtti gazdasági szintet, és végetvessen a lakosság egyharmadát, azaz körülbelül nyolcmillió, elsősorban vidéken élő koreait sújtó éhínségnek.
Rendkívüli aggodalomra ad okot, hogy az Amnesty International és más emberjogi csoportok 200 ezerre teszik a különféle koncentrációs táborokba bezárt emberek számát. Ezek a táborok voltaképp haláltáborok, mert noha üzemszerű megsemmisítés nem folyik bennük, a körülmények annyira embertelenek, hogy azokat még a rendkívüli fizikumú emberek sem bírják sokáig. Ezekbe a táborokba gyakran egész családokat, gyerekeket zárnak be, mert Észak-Koreában gyakorlat a kollektív büntetés. Előfordul az is, hogy a bűnelkövető egész rokonságát, sőt, a szomszédait is deportálják.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Éhezés Észak-Koreában



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez vimeo.com videó.
Segítség a vimeo.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Education (Oktató) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2011. december 28. Nézettség: 1,186

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal