Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Szabó Sándor Pipo
 

Namibian Nights



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez indavideo.hu videó.
Segítség a indavideo.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Education (Oktató) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2013. február 4. Nézettség: 360

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2013. február 4. 22:27
A hetven másodperces film több mint 16 ezer kép felhasználásával készült el, amiket a többszörös díjnyertes természetfotós két év alatt rögzített a namíbiai sivatagban. A videón a városlakók szemének szokatlan fényességgel és részletességgel jelenik meg a Tejút, és az északi féltekéről nézve mindig a látóhatár alatt maradó Nagy Magellán-felhő is.

A civilizált városi lét egyik legnagyobb hátránya, hogy az így élő emberek legnagyobb része csak a filmekből és a Hubble űrtávcső képeiről tudja, hogy milyen valójában az éjszakai égbolt.

Vannak azonban olyan helyek a bolygón, ahol nemcsak a légkör nyugodtsága és tisztasága, illetve a környezet embertelensége miatt minden olyan, ahogy azt a villanyáram és a közvilágítás előtt láthatták az őseink. Az egyik ilyen hely Namíbia, ahol az égbolt még olyan sötét, hogy az ország távcsőfarmjai a világ csillagászainak kedvelt célpontjává váltak.

Ha ennyire sötét hely nincs is hazánkban, annak, aki az éjszakai égbolt természetes, fényszennyezés nélküli állapotát szeretné látni, nem kell Afrikába utaznia. Ha nemcsak a Holdat, a Vénuszt és a Jupitert akarjuk látni, hanem valódi csillagokat is, a Bakony környéke általában jó terep, de a Zselici Csillagoségbolt-park látogatóit szervezett túrákkal is várják a csillagképeket és egyéb érdekességeket jól ismerő szakértők.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal