Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Szabó Sándor Pipo
 

Deep Space Industries - Mining The Universe For The Future



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Education (Oktató) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2013. október 22. Nézettség: 448

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2013. október 22. 14:36
10 ezer regisztrált földközeli kisbolygó, tele értékes fémekkel, vízzel és más fontos anyaggal: a Deep Space Industries (DSI) mindezt elérhetővé kívánja tenni számunkra a 2020-as évekre.

A DSI 2015-re tervezi az első, mindössze 25 kg-os miniatűr műholdak indítását. Elsődleges feladatuk a felderítés lesz: információt szerezni a kevéssé ismert, kisebb méretű kisbolygókról, amelyek alkalmasak lehetnek a bányászatra. A cég az űrben történő alkatrészgyártásra a rendkívül ígéretes 3D nyomtatókat használná. A DSI többek között vállalná a megfelelő utántöltő interfésszel ellátott kommunikációs műholdak üzemanyag utánpótlását és részt venne a NASA által tervezett emberes Mars-programban is.

A céget sok kritika éri, annak ellenére, hogy olyan befolyásos befektetők állnak mögötte, mint Larry Page, a Google egyik alapító-tulajdonosa és Eric Schmidt a Google volt vezérigazgatója és az Apple igazgatótanácsának volt tagja. A megvalósíthatóság többek között azért kérdéses, mert nem tisztázottak az űreszközök elkészítésének, felbocsátásának, a bányászatnak és a kitermelt anyagok szállításának költségei, és bizonytalan a kitermelt anyagok felvevőpiaca.

marsmeghoditasa.hu/index.php/rovidhirek/30-dsi-banyaszat-az-urben
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal