Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Solar Impulse Airplane - Leg 15 - Flight New York to Seville



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. június 24. Nézettség: 427

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. június 24. 01:02
A Solar Impulse napelemei egyébként két dologban különböznek egy hagyományos, kereskedelmi napelemtől: egyrészt sokkal nagyobb teljesítményűek, másrészt sokkal könnyebbek, mint azok a fajták, amelyeket mi is megvásárolhatunk.
péntek, 2016. június 24. 01:03
A Solar Impulse napelemei 22,7%-os hatékonyságúak (szemben a háztartási napelemek 12-16 százalékával), és olyan könnyűre kellett őket tervezni, hogy a gép képes legyen velük hosszabb ideig is szállni. Ezért csupán 135 mikron vastagságúak – körülbelül, mint egy emberi hajszál” – mondta Caldwell.
péntek, 2016. június 24. 01:03
A Wright testvérekben sem hittek
A mérnök szerint ahhoz, hogy a napelemes repülés szélesebb körben is reális jövőkép legyen, még nagyon sokat kell fejlődnünk – leginkább az akkumulátoroknak kellene átalakulniuk, hogy könnyebbek legyenek, és több energiát tudjanak tárolni.
péntek, 2016. június 24. 01:03
„De elég a Wright testvérek által épített első repülőgépre gondolnunk – arról is azt mondták, hogy soha nem fog utasokat szállítani, ma pedig virágzik a kereskedelmi légiközlekedés” – tette hozzá Caldwell.
péntek, 2016. június 24. 01:04
Maxine Ghavi, az ABB napelemes üzletágának vezetője korábban az Origónak elmondta, hogy ha a Solar Impulse technológiáit széles körben alkalmaznánk, a világ a jelenlegi fosszilis energiafogyasztásának 50 százalékát megtakaríthatná. A fennmaradó másik felét megújuló energiaforrásokból tudná előállítani.
péntek, 2016. június 24. 01:04
Bizottság a zöld energiának
Ezért valóban fontos az az üzenet, amit a Solar Impulse képvisel – olyannyira, hogy Bertrand Piccard és André Borschberg bejelentették, hogy létre kívánják hozni a Tiszta Technológiák Nemzetközi Bizottságát (International Committee Of Clean Technologies – Icct).
péntek, 2016. június 24. 01:04
Azon túlmenően, hogy megkísérlik elsőként körberepülni a Földet napenergia segítségével, a Solar Impulse folytatni fogja munkáját azt képviselve, hogy konkrét energiahatékony megoldásokkal sok olyan kihívás megoldható lenne, amelyekkel ma a világ társadalma szembesül.
péntek, 2016. június 24. 01:04
A civil szervezetként (NGO) létrejött Bizottság célja a tiszta technológiák fő globális szereplőinek összefogása, hogy független és hiteles energetikai tanácsadást nyújtson kormányoknak és vállalatoknak egyaránt. A Solar Impulse projekt egyik közvetlen örökségeként ezt kezdetben a Solar Impulse Alapítvány fogja támogatni.
péntek, 2016. június 24. 01:05
A II. Albert monacói herceg, Richard Branson és Kofi Annan védnökségével rendezett COP21 előtt elindított #futureisclean kezdeményezésre alapozó NGO feladata az lesz, hogy közös hangot adjon annak a közel 400 globális szervezetnek, amelyek együttesen lépnek fel a tiszta jövőt szolgáló konkrét megoldások elősegítése mellett.
péntek, 2016. június 24. 01:06
Reméljük, hogy sikerrel jár.............
25 megjegyzés | 1 / 3 oldal « 1 2 3 »