Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

50 Megaton Tsar Bomba Declassified • Ivan RDS-220 Hydrogen Bomb



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Science & Technology (Tudomány, technológia) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2020. augusztus 26. Nézettség: 305

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2020. augusztus 26. 23:46
Az oroszok nyilvánosságra hozták a világ egyik legnagyobb atomrobbanásának felvételeit
A Cár-bombát 1961-ben robbantották fel.


Az orosz nukleáris ipar 75. évfordulója alkalmából feloldottak egy eddig titkosított felvételt az 1961-es Cár-bomba felrobbantásáról, amelyet a Roszatom saját Youtube-csatornájára töltött fel - írja a LadBible.
A mintegy hatvan évig titokban létező negyvenperces propagandafelvétel a Cár-bombára keresztelt 50 megatonnás hidrogénbomba megtervezését, megépítését és végül tesztelését, azaz felrobbantását mutatja be. Ez utóbbi 1961. október 30-án következett be a Jeges-tenger közelében található lakatlan Severny Island partjainál.
A bomba 3333-szor volt erősebb annál, amit Hiroshimában dobtak le (a Little Boy 15 megatonnás volt), sőt, annál az amerikai bombánál is, amelyet 1954-ben robbantottak fel.
A 27 tonnás és nyolc méter hosszú mostrumot egy Tu-95V típusú orosz bombázó vitte fel levegőben, amelyből ki kellett szerelni több üzemanyagtartályt is, hogy elbírja a szerkezetet. A bombát kb. 10 kilométeres magasságból dobta le a pilóta, majd nagyjából 4000 méter magasan robbant fel. Ereje akkora volt, hogy az akkor már 120 kilométerrel odébb járó bombázót is elérte a lökéshullám, ám az orosz pilótának végül sikerült épségben leszállnia.
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal