Dance In The Vampire Bund

12 videó
A Dance In The Vampire Bund, avagy a "Tánc a Vámpír Negyedben" című anime eredetije az azonos című manga, melyet Nozomu Tamaki írt és rajzolt, és a Comic Flapper magazinban jelent meg, később pedig a Seven Seas Entertainment licenszelte angol nyelvre.

Történet:
A világ mindezidáig nyugalomban élt, mit sem tudva a vámpírokról. Azok nem voltak többek az emberek számára, mint mesebeli lények, akik a könyvek és filmek közkedvelt alakjai ugyan, de a valóságban nem léteznek. Az érdekesség kedvéért azért az Astraea mérlege című show műsorban érveket és ellenérveket sorolva próbálják meg prominens személyiségek (akik valamilyen módon a vámpírokhoz köthetőek a filmvászon, avagy mangák kapcsán) bizonyítani, avagy cáfolni a létezésüket. Mina Tepes, a vámpírok királynője ezt az eseményt választja ki arra, hogy az eddig sötétben rejtőző népét képviselve a nyilvánosság elé lépjen.

Mina terve az, hogy a Tokiói-öbölben létrehozott, a Tokió Nulladik Művelésre Alkalmassá tett területe néven ismert mesterséges töltésen (melyet korábban megvásárolt) létrehozza a teljes autonómiával bíró államát csakis vámpírok számára. Habár az első bemutatkozása remekül sikerül és sikerül felkeltenie az egész világ figyelmét, a fogadtatás mégis vegyes. A rajongókkal egy időben a vámpírokat gyűlölők is mozgolódni kezdenek, nem is beszélve a vámpír belpolitika ellenséges mozgalmairól, melyek megragadva a kínálkozó alkalmat, a királynő fejére pályáznak.

A társadalompolitikai vonulat mellett jelen van a sorozatban egy szerelmi szál is, melynek egy régi ígéret a mozgatórugója Mina Tepes (aki egyébként testileg egy 8-10 éves kislány több száz éves kora ellenére) és a most 16 éves Kaburagi Akira között. A köztük lévő kapcsolat úgy egy évvel korábban megszakadt, mikor Akira egy baleset miatt elvesztette az emlékezetét. Azóta is megfigyelés alatt állt, így Mina a vámpírok létének felfedését követően újra maga mellé veszi. Akira emlékei fokozatosan térnek vissza (arra, hogy farkasember, már az első részben rájön), és a frissen visszaszerzett tudása folyamatosan formálja személyiségét, így egyszer közelebb, egyszer távolabb kerülnek egymástól Minával.

Mivel az anime csak a manga történetének elejét dolgozza fel, így befejezett ugyan a cselekménye, de számos rejtélyt továbbra is homály fed. Akiket érdekel a folytatás, nézzenek bele a mangába.

Eltérések az anime és a manga között:
Habár az anime története nagyjából követi a mangáét, azért megfigyelhető néhány eltérés. A vámpírok létének felfedését a mangában máshogy oldották meg, nem egy tévé show keretén belül. Az első részben feltűnő pókszörny nem szerepelt a mangában, valamint Mei Ren sem, aki viszont elég fontos szerepet játszik az animében.

Megvalósítás:
Az animét a SHAFT készítette, így kissé rendhagyó ez is, mint a SHAFT legtöbb munkája. Egyfelől megfigyelhető a művésziség a képek szerkesztésében, ugyanakkor a brutálisabb jelenetek cenzúrázására gyakran egyszínű (többnyire vörös), üres képkockákat használnak, ami elég zavaró (ugyanakkor igen gazdaságos animátor szemszögből). A blu-ray/dvd változat viszont várhatólag már részletesebben kidolgozott lesz. A grafika egyébként elfogadható (kisebb bakikkal), időnként azonban elnagyolt és talán összecsapott is. A karakterek mozgása ugyanakkor szép és a karakterdizájn is teljesen rendben van. A szinkronhangokkal meg voltam elégedve, Mina hangja érdekes stílusváltásokat mutatott be, ami remekül megszínezte az egyéniségét.

Vélemény:
A sorozat közepe számomra kicsit vontatott volt (nem vagyok oda a politikáért), a végső leszámolás viszont elég akciódús lett ahhoz, hogy ezt megbocsássam. Kicsit zavart a 8-10 éves, még serdülő korba sem lépett Mina időszakos meztelenkedése, de ezt leszámítva rendben volt a sorozat. Aki folyamatos akcióra vagy túlburjánzó ecchi jelenetekre vágyik, az ne kezdjen hozzá, aki viszont egy borongós hangulatú, időnként kegyetlen, időnként lágyan humoros politikával és érzelmekkel fűszerezett sorozatra vágyik, annak tudom ajánlani.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Dance In The Vampire Bund 4.rész



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez indavideo.hu videó.
Segítség a indavideo.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Animációk magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2012. március 10. Nézettség: 521

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal