The Charlie Chaplin - egyéb

10 videó
Sir Charles Spencer Chaplin (közismertebb nevén Charlie Chaplin, London, 1889. április 16.
– Vevey, Svájc, 1977. december 25.) angol filmrendező, forgatókönyvíró, színész, zeneszerző, vágó, filmproducer.
Filmjeiben nem csak főszereplő volt, sokszor ő írta, rendezte filmjeit, zenét szerzett, vagy producerkedett. Valószínűleg Chaplin volt a legkreatívabb, legnagyobb hatású személyiség a némafilm világában. Munkássága 65 évet hidalt át, a viktoriánus korabeli Anglia mulatóinak színpadától kezdve szinte haláláig folyamatosan dolgozott.
Mivel anyai nagyanyja cigány származású volt, és Chaplin az 1960-as években – mikor a vándorló életmódot adminisztratív eszközökkel igyekeztek ellehetetleníteni Nagy-Britanniában – többször nyilvánosan kiállt a cigányság jogai mellett; nem sokkal halála után, 1978-ban a második Roma Világkongresszus a születése napját, április 16-át a Roma Színészek Világnapjává nyilvánította.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Chaplins Time Traveler



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Movies (Filmek) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2010. november 2. Nézettség: 604

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2010. november 2. 07:29
Charlie Chaplin 1928-as A cirkusz című filmjének premierjén készült az a felvétel, amelyen az ír független filmes George Clark egy mobiltelefonáló nőt fedezett fel a háttérben. A fekete-fehér felvételen úgy tűnik, mintha az egyedül sétáló idős nő menet közben éppen telefonon beszélne: kezét a füle mellett tartja, és Clarke szerint az is látható, hogy mozog a szája. Mivel azonban a mobiltelefonokat csak 1970-ben találták fel, Clarke szerint erre csakis egyetlen magyarázat lehetséges: az idős nő valójában időutazó.

Clarke az állítja, véletlenül talált a felvételre, a Chaplin-film dvdjének extrái között szerepelt. Megmutatta családtagjainak, barátainak is, de senki nem tudta ésszerűen indokolni a látványt: "Egyszerűen nincs rá magyarázat. Mindenki, aki látta, ugyanúgy vélekedett: hogy mobilon beszél" - mondta el a Belfast Telegraphnak. A filmes a YouTube-on osztotta meg ezt a felfedezését a világgal, hozzátéve: "Ezt a filmet lassan egy éve nézegetem, közel száz embernek mutattam már meg, és levetítettem egy filmfesztiválon is, de eddig még senki nem tudott magyarázattal előállni arra, mit csinálhat". Videóját október 20-án töltötte fel, az azóta eltelt tíz napban már több mint két és fél millióan nézték meg, Clarke-ot pedig felkapta a média.

A News.com.au ausztrál hírportál szerint Clarke valószínűleg "élete legfurcsább hetét élheti át", mióta ugyanis felfedezték az internetezők a videót, állítólag több mint tízezer levelet kap naponta. "A legmeglepőbb, hogy már egy hete ezen pörögnek a fórumok, tárgyalják a felvételeket" - nyilatkozta a lapnak. A legvadabb elméletek között titkos katonai kísérlet is szerepel, de hallókészüléket is tippeltek már.

"Ha Chuck Norris rúgott egy lyukat a tér-idő kontinuumban, akkor Jean-Claude Van Damme miért nem foltozza be?" - teszik fel a gúnyolodók a kérdést Clarke-nak. Az ír filmes vállalta, hogy a news.com.au oldalán válaszol a kritizálóinak, és reagál a érkező kommentekre. A kérdések négy fő csoportra oszlottak:
1. A "hogyan működne antenna vagy műhold nélkül?!" kommentek

A kommentelők egy része azon lovagol, hiába visz magával készüléket az időutazó, ha egyszer a múltban nincsenek meg a működéséhez szükséges hálózat, adótornyok, antennák és műholdak. "Ebből látszik mennyire szűkagyúak tudnak lenni az emberek" - reagált erre Clarke. "Ha valaki képes utazni az időben, akkor nyilván adott lehet a technológia ahhoz is, hogy telefonálni tudjon."
2. A "miért pont most hoztad nyilvánosságra?" kommentek

Ahogy Clarke a videó leírásában is rögzítette, lassan egy éve, hogy felfedezte a filmben az oda nem illő szereplőt, de lassan indult be a dolog. Először csak a családnak és a barátoknak mutatta meg a videót, augusztusban pedig levetítette egy fesztiválon is. A berobbanásról valójában a YouTube tehet: október 19-én töltötte fel a felvételt, azóta őrült meg a világ.
3. A "jó kérdés" kommentek

"Ha tudnál időutazni, akkor miért vesztegetnéd az időd Chaplin egyik premierjén?" - próbálták sarokbaszorítani sokan, de a filmesnek erre is van magyarázata. "Senki nem mondta, hogy a kérdéses személy azért ment vissza, hogy megnézze Chaplin premierjét. Mi van, ha korábban visszament, csak ott ragadt, vagy éppen a városban akadt dolga, és véletlenül sétált bele a felvételbe?"
4. És persze az "ez kamu, hamisítvány, trükk" kommentek

Sokan felvetették, hogy Clarke időutazóját valójában számítógéppel illesztették a képbe. Ezt azzal vélik bizonyíthatónak, hogy a felvételen szerintük halványabb az elsétáló telefonáló alak, mint a környezete. Clarke-nak ezekre a vádakra nem volt ügyes logikai levezetése, csak azt tudja mondani, hogy nem nyúlt a felvételhez.
Ami mégis gyanús

Sokan panaszkodtak, hogy nekik ugyanaz a kiadás van meg a Chaplin-filmből, mint Clarke-nak, és az ő filmjeikben nem szerepel semmiféle idős nő. Clarke ezeket a felvetéseket is azzal hárította, hogy ő nem manipulálta a felvételt. Ha azonban az IMDB-n rákeresünk a George Clark névre, a kapott 16 találatból a színészeket, írókat, kosztüm- és kellékfelelősöket levonva marad egy operatőr, három vágó - és egy speciális effekt-szakember. Hogy közülük hányan belfastiak, arról a moziadatbázis nem ad felvilágosítást.

A felvételt feltöltő Yellow Fever Media, Clark független filmgyártó cége azonban weboldalán - Albert Einstein szavaival - azt vallja: "A képzelet sokkal fontosabb, mint a tudás". Projektjeik jelmondata pedig egy szójáték: "Soha ne hagyj fel az álmodozással/képalkotással".
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal