Szegények és gazdagok (To Have and Have Not) 1944.

1 videó - 1944
fekete-fehér, magyarul beszélő, amerikai háborús filmdráma, 96 perc

A mozi legcinikusabb, legkiégettebb hőse, Humphrey Bogart, és a veszélyes nagymacska, Lauren Bacall tökéletes páros. Az Egyszer fenn, egyszer lenn-ben minden benne van, ami a Casablancában, csak mindenből egy kicsit több. A helyszín egy kocsma, valahol Martinique szigetén, a második világháború alatt. A francia ellenállás egy sebesültjének búvóhelyre és segítségre van szüksége, az egyetlen ember pedig, aki segíthet rajta, Harry Morgan. Harry, a magányos csempész viszont távol tartja magát a politikától és az érzelmektől - amíg képes rá. Csakhogy színre lép a rekedtes hangú, vészjósló tekintetű Marie és egyszeriben minden megváltozik. Kezdetét veszi a hajmeresztő kalandok sorozata.
A film Hemingway azonos című regénye alapján készült, a forgatókönyvírásban pedig egy másik Nobel-díjas író is részt vett - William Faulkner. A legenda szerint ugyanis Hemingway nem hitte el, hogy Hawks képes lesz filmre vinni regényét, mire a rendező azt válaszolta: "Majd Faulkner átírja, amúgy is jobban tud írni nálad!".
Lauren Bacall, a búgóhangú végzet asszonya ebben a filmben játszotta első filmszerepét, és itt ismerkedett össze a nála 25 évvel idősebb Humphrey Bogarttal, akihez hamarosan feleségül is ment. A nézők a produkciót Martinique és Egyszer fenn, egyszer lenn címen is ismerhetik.

szereplő(k):
Humphrey Bogart (Harry Morgan)
Lauren Bacall (Slim)
Walter Brennan (Eddie)
Dan Seymour (Renard)
Sheldon Leonard (Coyo)
Walter Szurovy (Paul de Bursac)
Walter Sande (Johnson)

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 
Ujváriné Judit -
 

Szegények és gazdagok_Egyszer fenn,egyszer le



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Movies (Filmek) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2021. január 20. Nézettség: 92

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal