Summerhill Dráma

13 videó - 2008
Valós eseményeken alapuló történet.
Az angol oktatásügyi kormányzat az 1990-es évek végén elhatározta, hogy bezáratja a világhires Summerhill iskolát, amelyet 1921-ben hozott létre a skót A.S. Neill.
Az iskola diákjai felvették a kesztyűt a bürokratákkal szemben és és megtámadta az oktatásügyi kormányzat döntését.A perre 2000-ben került sor, a média figyelme melett.
A BBC úgy döntött, hogy az ügy megér egy filmet. A filmet 2008 elején mutatták be.
Az iskoláról: http://hu.wikipedia.org/wiki/Summerhill
Alapítójáról: Alexander Sutherland Neill (Forfax, 1883. október 17. – Aldeburgh, 1973. szeptember 23.) skót pedagógus, a Summerhill iskola alapítója.
http://hu.wikipedia.org/wiki/Alexander_Sutherland_Neill
Az iskola honlapja: http://www.summerhillschool.co.uk/

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Summerhill Dráma 1. rész, magyar felirat



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Movies (Filmek) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2011. november 12. Nézettség: 519

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2011. november 12. 18:22
Az angol oktatásügyi kormányzat az 1990-es évek végén elhatározta, hogy bezáratja a világhires Summerhill iskolát, amelyet 1921-ben hozott létre a skót A.S. Neill. Az iskola mindig is a közismert angol tolerancia próbaköve volt számos okból. Az egyik ilyen ok az volt, hogy az iskolában kezdetektöl fogva nem volt kötelezö az órák látogatása, a gyerekek annyit játszhatnak, beszélgethetnek amennyit kedvük tartja. Az iskola felfogása szerint az akademikus tanulás nem fölérendelt tevékenysége a gyerekkornak. A tolerancia másik próbaköve az, hogy az iskolában egy valódi iskolai önkormányzat müködik, amely nem csupán nevetséges kérdésekben dönt, hanem egy ember egy szavazat elve alapján tényleges és széles hatásköre van.

Az angol kormányzat az iskolát a 90-es években évente értékelte, kereste az okot, hogy bezárathassa az iskolát. 1999-ben ugy döntöttek arra kényszerítik az iskolát, hogy vezesse be a kötelezö óralátogatást. Az iskola felvette a kesztyüt, és megtámadta az oktatásügyi kormányzat döntését. A perre 2000-ben került sor, a média figyelme melett. Az iskolai gyerekek számos levelet irtak volt diákoknak, és igy szedték össze a perhez szükséges pénzt. A per három tárgyalási nap után azzal végzödött, hogy az oktatási kormányzat egy peren kivüli kiegyezést ajánlott az iskolának. A meghátrálás oka az volt, hogy kiderült, Summerhill - az iskola tudta nélkül - fel volt véve egy listára, amelyen olyan iskolák szerepeltek, amiket különösen alaposan, és gyakran kell felügyelni. A törvények szerint azonban erröl az iskolát is értesiteni kell, és ezt az angol iskolafelügyelet elmulasztotta. A peren kivüli kiegyezést, amely valójában az iskola gyözelmét jelentette az iskola diákjai a törvényszék termében megtartott iskolagyülésen megvitatták és elfogadták.

A BBC régen elhatározta, hogy ez az egész per megér egy filmet. 2006-ban azután megszületett a döntés a film készítéséröl. A filmet 2008 elején mutatta be a BBC
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal