Schmitt Pál

19 videó
Schmitt Pál (Budapest, 1942. május 13. – ) Magyarország köztársasági elnöke, kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívó (1968 1972), sportdiplomata, diplomata, közgazdász, politikus. 1983 és 1989 között a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára, 1989-től 2010-ig elnöke. 1983-tól a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, 1995 és 1999 között alelnöke. 1993–1997-ben madridi, 1998 és 2002 között berni nagykövet. 2003 és 2007 között a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség egyik alelnöke. 2004 és 2010 között az Európai Parlament tagja, 2009–2010-ben egyik alelnöke. 2010. május 14-től augusztus 5-ig az Országgyűlés elnöke, a Magyar Olimpiai Bizottság örökös tiszteletbeli elnöke.
2010. június 29-én az Országgyűlés több mint kétharmados többséggel a Magyar Köztársaság elnökévé választotta. Hivatalát augusztus 6-án vette át.

http://hu.wikipedia.org/wiki/Schmitt_P%C3%A1l

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Lemondott Schmitt Pál, köztársasági elnök, lemondás, parlament



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez videa.hu videó.
Segítség a videa.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2012. április 2. Nézettség: 765

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2012. április 2. 16:29
Szomorú alkalom ez ,és nagy szégyen a magyarságra !
Ismét bebizonyosodott , hogy csak széthúzni , marakodni tudunk, a környező népek örömére . Jöjjön hát az újabb, "becsületesebb" elnök, aki bizonyára nam követett el " ekkora " bűnt !A baj csak ott van, hogy azok, akik jobb dolgozatokat írtak, nem szoktak odáig jutni, hogy köztársasági elnöknek jelöljék őket, maradnak tehát , továbbra is, a régi csőrtetők, az örökös, nagy húsosfazék mellett, amiben a mi húsunk van -leforrázva.
hétfő, 2012. április 2. 17:52
Okos volt döntése! Ezt várta mindenki!!
hétfő, 2012. április 2. 18:46
Amit már az elején nem értettem, hogy egy nem létező köztársaság elnökeként kapott egy nem létező státuszt. Azon túl, zéró toleranciát hirdetett a legkisebb sportszerűtlenség ellen, Orbán Viktorral egyetemben, aki a társadalom felé tette ezt, mindennemű kis botlás is a legdurvább szankcióval sújtják, azaz a tyúktolvajok mostanában 8-10 éveket kapnak, nincs pardon, nincs irgalom, nincs kegyelem, nincs megbocsájtás. Nekünk semmit, nekik meg mindent szabad? Hát nem!

Kedves Rózsika, ami igazán szomorú az egészben az az, hogy valóban nem lesz becsületesebb elnök helyette, hisz ahogy Heni is mondta, báb volt, de nem csak Ő, hanem a politikai pályán mindenki....
kedd, 2012. április 3. 06:47
"A magyar tudományos szféra, amely a Kádár-korszakban játékteret kapott a hatalomtól, még mindig elhiszi, szellemi vezető szerepe nélkülözhetetlen az ország működtetéséhez, és mindent megtesz ennek a látszatnak a fenntartásáért. A plágiumügy pedig ennek a remekül felépített kényelmes rendszernek az összeomlásával fenyeget. A nagyközönség ugyanis megtanulta, hogy a plágium, illetve a megalapozatlan tudományos fokozatok lobogtatása csúf dolog, és ha egy elnök belebukott, akkor onnantól kezdve egy hasonló (és megalapozott) ügyben a szellemi elit bármelyik tagja odaveszhet. Eddig ugyanis hiába tudták a kollegák vagy épp az ellenlábasok erről vagy arról a szakemberről, hogy szakmai múltja nem kifogástalan, ez nem érdekelt senkit. Ha azonban egy elnök megégeti magát, onnantól kezdve a bizonyított plagizálás bárkire veszélyes lehet. Így az egymás (és önnön) gyengeségeikkel tisztában lévő érdekcsoportok gyakorlatilag kölcsönösen végleg le tudják járatni egymást, ezzel pedig az előzőekben leírt magyar szellemi elit megsemmisülhet. Kíváncsi vagyok, hogy ez be fog-e következni, vagy megkövezik a kívülálló Schmittet, és a tudományos szakma zöme összezár, és még kevésbé lesz hajlandó teret adni a külső kritikáknak. Jelenleg úgy tűnik, ez fog történni.

Pedig sokkal jobb lenne, ha lenne egy-két renegát, akik nekiállnak kiborogatni azt, amit ki lehet, és elkezdene megtisztulni a valódi szellemi elit is. Igen, több doktori veszne oda, mint azt elsőre gondolnánk, és nagy meglepetések is lennének. Mégis, megérné. Ha hosszabb távon ez a fajta megtisztulás lenne a Schmitt-ügy hozadéka, ha Schmitt Pál magával rántaná azokat, akik maguk is legalább olyan sárosak, és akik lehetővé tették a Schmitthez hasonló színvonalú szereplők naggyá válását, akkor azt lehetne mondani: megérte ez a kicsit több mint két hónap kínos szenvedés."
Forrás: hvg.hu/velemeny/20120330_schmitt_tudomanyos_elit
kedd, 2012. április 3. 08:09
MÖST "SALAMON BÉLA " FOG KÖVETKEZNI!

www.youtube.com/watch?v=C-4nr2HFl2c&feature=related
kedd, 2012. április 3. 08:23
Volltreffer! :-)
kedd, 2012. április 3. 08:28
Püntlich! :)
8 megjegyzés | 1 / 1 oldal