Vajon Darwin tévedett ?

2 videó - 2008
Az élet rendkívüli változatosságát az evolúciós elmélet tudományosan magyarázza. Egyesek szerint azonban a darwini elképzelés tele van ellentmondásokkal, amelyeket csak az „intelligens tervezés” elmélete képes kiküszöbölni. Érvek és ellenérvek.
Darwin szerint az egyedeknek olyan tulajdonságai vannak, amelyeknek köszönhetően jobb eséllyel maradnak életben. Például élesebb a látásuk, vagy gyorsabban futnak, így könnyebben elmenekülhetnek a ragadozók elől. Az ilyen egyedeknek nagyobb az esélyük arra, hogy utódaik legyenek. Ez a jelenség a legrátermettebbek fennmaradása. A természetben benne van a jövő, és a jövő az erőseké.

Darwin szerint a kis eltérések a nemzedékek során nagy különbségekké alakulnak át. A látás élesebb, a láb gyorsabb lesz. Végül a változás mértéke akkora, hogy már új fajról beszélhetünk. Ez magyarázatot ad arra, hogy miként lesznek az élőlények egyre bonyolultabbak. Az apró változások – amelyek mindegyike valamilyen kis előnyt kínál – új faj keletkezését eredményezhetik.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Vajon Darwin tévedett? - dokumentumfilm



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez indavideo.hu videó.
Segítség a indavideo.hu típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2012. szeptember 24. Nézettség: 359

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal