Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 10 14 Félezer kisdiák ismerkedett a magyar népzenével



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. október 14. Nézettség: 402

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. október 14. 20:10
A napokban több mint 500 vajdasági alsó tagozatos kisdiák ismerkedhet meg a magyar népzenével és táncokkal, népi hangszerekkel a győri Cifra Műhely jóvoltából. A 14 tagból álló csapat Kishegyesen, Topolyán, Bácsfeketehegyen és Szenttamáson foglalkozik a gyerekekkel. A hagyományőrző program a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet közreműködésével és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósul meg.
péntek, 2016. október 14. 20:11
A kishegyesi Ady Endre Kísérleti Általános Iskola folyosóján zengett az ének, perdült a tánc. A tantermekben kézműves foglalkozás folyt, őszi motívumokkal ismerkedtek a gyerekek.
péntek, 2016. október 14. 20:11
Csete Maja: “Nekem az tetszett a legjobban, mikor ott fent táncoltunk az emeleten, meg az is volt legjobb benne, mikor kézműveskedtünk, csináltuk ezeket a dolgokat.”
Baranyi Máté: “Kint a folyosón táncoltunk és sokat játszottunk, itt bent csináltunk egy madarat az ágon.”
péntek, 2016. október 14. 20:11
Kalotaszegi, moldvai és dunántúli dallamok csendültek fel a táncházban, ahol 170 kishegyesi gyerek ropta a táncot. A gyerekek többféle hangszerrel is megismerkedhettek a Figurás banda közreműködésével, mint például a hegedű, a dob és a koboz, amely a moldvai zenében jellegzetes.
péntek, 2016. október 14. 20:11
A győri Cifra Műhely önkéntes tagjai a magyarság kulturális örökségének megismertetésével és népszerűsítésével foglalkoznak, külön figyelmet szentelve a fiatal generációnak. Deésy Gábor, “A célunk, hogy az általunk képviselt kárpát-medencei kulturális értékekből egy kis ízelítőt, bemutatót adjunk, de a bemutató szó nem is igazán helytálló, hiszen nem az a célunk, hogy mi eljöjjünk és bemutassuk, mondjuk a táncokat, ez egy apró része a programunknak, sokkal inkább arra törekszünk, hogy bevonjuk a gyerekeket.”
péntek, 2016. október 14. 20:12
A Cifra Műhely foglalkozásai ingyenesek, amelyeket Kishegyesen kívül több vajdasági településen is megtartanak. Hajvert Lódi Andrea ,a VMMI munkatársa: “Ez egy fantasztikus lehetőség, hogy a gyerekek ingyen részt vehetnek ilyen programokon, itt is a kishegyesi alkalommal azt láttuk, hogy mennyire élvezik ezek a kicsik és ez egy fantasztikus közösségépítő lehetőség, mindamellett, hogy a néphagyomány és egyéb értékeket így tudják elsajátítani.”
péntek, 2016. október 14. 20:12
A napokban több mint 500 vajdasági alsó tagozatos kisdiák ismerkedhet meg a magyar népi kultúrával a győri Cifra Műhely tagjainak jóvoltából.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal