Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Ezért ne hagyj senkit a kocsiban a napon!



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szombat, 2019. június 15. Nézettség: 289

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szombat, 2019. június 15. 23:19
Kipróbáltuk: beültünk 30 percre egy tűző napon hagyott autóba + videó
Soha ne hagyj az autóban gyereket, vagy háziállatot - hívják fel a figyelmet kánikula idején minden évben. Ugye mennyire unalmas? Nos, ennek ellenére minden évben előfordulnak balesetek, köztük halálesetek is. A tragédiához akár 10 perc is elég. Hogy ezt bizonyítsuk, próbára tettük magunkat. Az eredmény mellbevágó. Videó!
Tombol a nyár, dögmeleg van! Az országos tisztifőorvos szerdán hőségriadót rendelt el, a legmagasabb szintű, harmadfokú intézkedés vasárnap éjfélig lesz érvényben. Nem árt vigyázni, hiszen 15 perc alatt is le lehet égni a tűző napon, de még árnyékban, vagy a felmelegedett lakásban is megviselhet minket a kánikula. Hát még a kocsiban. Nem véletlenül indította el a napokban ismét, "Ne hagyj az autóban!" elnevezésű matricakampányát a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).
Kánikula idején még a nyitott térben vagy a szobában is rendkívül nehéz elviselni a hőséget, ha nincs légkondicionáló vagy nem tudjuk magunkat hűteni. A 30°C-os melegben, tűző napon parkolva pedig már 10 perc is elegendő ahhoz, hogy az autó szűk, zárt belsejében 70 fokosra forrósodjon a levegő. Egy ilyen magas hőmérsékletnek kitett kisgyermek vagy háziállat rövid időn belül súlyos egészségkárosodást szenvedhet, de akár halállal is végződhet a pár percnyi figyelmetlenség, felelőtlenség
- írta tegnapi közleményében a Nébih.
És bár tudjuk, hogy már nagyon unalmas, hiszen évről-évre cikkek, és videók hada foglalkozik ezzel a témával, mégsem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy tényleg NE HAGYJUNK SENKIT A TŰZŐ NAPON A KOCSIBAN, AKÁR EMBER, AKÁR ÁLLAT!Hogy ezt mi is bizonyítsuk, próbára tettük Szánthó Péter kollégánkat. A kihívás annyi volt, hogy vajon Peti el tud-e tölteni 30 percet a tűző napon hagyott autóban. Íme, az eredmény:
1 megjegyzés | 1 / 1 oldal