Varga Tibor Dr. - Tévhitek, tévtanítások

1 videó - 2011
Magyar Sziget 2011.
Dr. Varga Tibor jogtörténész előadása

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Magyar Sziget 2011, dr. Varga Tibor: Tévhitek, tévtanítások



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez vimeo.com videó.
Segítség a vimeo.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Oktató magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2011. október 30. Nézettség: 1,699

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2012. január 9. 21:03
A kultura és a tudás kivül is szalonképessé teszi sz embert, akinek bizonyára nem a vértesszöllősi Samu a példaképe.
hétfő, 2012. január 9. 21:17
Tisztelt Nándor!

Ez egy,mind történelmileg,mind teológiailag összetett kérdés. Ezt mutatja az a tény is,hogy a szakrális ősi múltba nyúló magyar kultúra ellen munkáló erők oldalán is nagy tudású,komoly szellemi potenciállal rendelkező emberek feszülnek meggyőződéses hittel és velük szemben is hasonló szellemi felkészültség áll.
Sajnos az évezredek óta az isteni rendet alászintező okkult erők mára a napi vita méltatlan sarába rántották igaz történelmünk,kultúránk eredetének a kérdését is.-vagyis relativizálták,mint mindent a világban,az emberi szubjektum bizonytalan érzéseire bízva a döntést. Ez egy nagyon hatékony démoni taktika.
A hit hallásból(tanulásból) ered,ugyanis mimódon hinnénk abban amit nem ismerünk?
Íly' módon arra buzdítanám,hogy olvasson sokat,tájékozódjon sok rétűen és akkor el fog jönni az az idő,amikor kellő distanciával és objektivitással kezelve az ismereteket, egyre nagyobb biztonsággal fog eligazodni a tévhitek és tanítások kusza rengetegében.
szombat, 2012. január 21. 13:15
Megerősitem: A jól fésültség, azaz a kulturált megjelenés -tiszteletadás embertársainknak- kiváltképp előadásaink hallgatóina-k és tükre belső rendünknek. Az ősember nem azért járt állatbőrben, mert lázadott, hanem, mert akkor még az volt a "módi". Ma ezt már bőven tulhaladtuk.

Kár mindig Gyurcsányozni- bár én egyáltalán nem vagyok a hive- ő csak egy a " vasalt nadrágosok " közül, de ....igy megjelenni, mint nagyarbecsült előadónk, szemenköpése és mélységes lebecsülése mindannak, akit vagy megvezet, vagy tanit..../?/-dehát igy kérdés, hogy gyémánt köntösű szószerkezetekkel... vajh, mire.......
hétfő, 2012. január 23. 06:59
Messze jutott, kedves Egy- Egy a következtetéseiben és az általánositásban. Én csupán azt fejeztem ki, hogy aki mások elé kiállni szándékozik és tanitásokat is terjeszt, az tisztelje meg a hallgatóságát a tisztes megjelenéssel.Hogy hiteles még lehet a meghökkentő"szerelés "ellenére minden szava, az sem kizárt.... de könnyen megeshet, hogy az ember-ugy általában- bizalomvesztéssel kezdi a találkozást, s akkor el sem jut az esetleges igazság meghallgatásáig, pláne felfogásáig.

Üdvözli: B. Edit
hétfő, 2012. január 23. 08:29
Ez sajnos Igaz... kár...
Sok sok előadásait végighallgattam magam is, szinte minden szabad időmet erre szentelem. Tibor okos ember, sokat tett és tesz most is a magyarságunk megmaradásáért... Ugyanakkor pontosan igaz Márton második hozzászólása (az elsőről nem nyilatkozom, mivel annyire nem ismerem sajnos a tényeket...egyenlőre ;) )..
Nem is jöhet erre rá csak az, aki előadásokkal, olvasással tudással gyarapíthatja önmagát, és teszi azt egyfolytában.
Amit Márton írt, az nagyon érdekes, mivel így saját magad kiszűrheted egyszerűen az igazságot és a mellébeszélést. Természetesen szerintem.

annyi pofon jön jobbról s balról, hogy néha szükségét érzem annak, hogy magamban eldöntsem, hogy ideje kicsit kívülálóbban szemlélni mindent, s csak tényekre s tudásra számítani.

Kedves Egy Egy, nagyon tetszik a saját hozzászólásod, de mint admin, felkérlek, cseréld vissza a neved az eredetire, és a profilképet is. Nagyon nagyon megköszönném.
hétfő, 2012. január 23. 15:37
dr Varga Tibor katolikus sámánnak néz ki, tetszik érteni, amit mondok!? :) Dévényi Tibi bácsi pöttyös labdákat dobált annak idején..., tetszik érteni!?:)
Annyit hozzáfűznék(hogy én is szerepeljek:)), hogy abban az időben a történelmet a katolikus egyház írta (Heribert Illig szerint még a dátumot is a naptárban), Szent Istvánt az egekig magasztalták, mert hatalmat adott a kezükbe. A korabeli történelmet tanulmányozóknak nehéz dolguk van, a sok legendából, elírásból, ferdítésből ki kell hámozzák az igazságot. Történelem hamisítás mindig volt, manapság is van, nem is kell messzire menni, itt a keleti és az északi szomszéd jó példának.
Érdekes dolgot tudunk meg, a Szent koronát Szent István fejére szabták, a Koppány fejéről lebillent volna!:))
hétfő, 2012. január 23. 19:43
Egyet értünk, Zsolt!
Ajánlott irodalom: Fehér Mátyás Jenő Középkori magyar inkvizició. (1227.-1498. közötti táltos pöröket, a Kassai kódexben fent maradt latin nyelvű forrás anyag segítségével tárja elénk érthető módon ,egy nagyon tág, az ősi magyar múltba nyúló szellemtörténeti összefüggésben )
A szerző kiugrott dominikánus egyháztörténész,teológus,tehát diletantizmussal nem igen vádolható.
Az argentínai emigrácós (Badiny Jós Ferenc,Dr Nagy Sándor) sumír-őstörténeti iskola egyik,1978.-óta már nem élő klasszikusa.
A kötet 1968.-ban látott először napvilágot,a negyvenes évek második felétől dolgozott rajta.
Minden, igaz történelmünkben elfogultság nélkül eligazodni vágyó magyar atyafinak tudom ajánlani.
hétfő, 2012. január 23. 22:33
Fehér M. Jenő : Középkori magyar inkvizíció
www.magyarvagyok.com/konyvtar/Kozepkori-magyar-inkvizicio-20920
12 megjegyzés | 1 / 2 oldal « 1 2 »