Cantemus Kórus-Szabó Dénes

8 videó
1947-ben Makón születtem.
Zenei szakközépiskolai tanulmányaimat Szegeden végeztem.
1969-ben fuvola–szolfézs–általános iskolai énektanári diplomát kaptam a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola miskolci tagozatán.
1977-81 között Budapesten Párkai István irányítása alatt karvezetői oklevelet szereztem.
1969-ben Nyíregyházára, a jelenlegi Kodály Zoltán Általános Iskolába kerültem ének tanárnak, ahol megszerveztem az iskola énekkarainak jelenleg is működő rendszerét.
2001-től a Debreceni Egyetem és Konzervatórium karvezetős hallgatóit is tanítom.
Szabó Dénes
Az első országos elismerés időpontjától, 1975-től a Cantemus gyermekkórus, majd 1986-tól a Pro Musica leánykar vezetőjeként számtalan nemzetközi versenyen vettünk részt sikerrel, melyet a közel harminc első díj, a különdíjak, karnagyi díjak, nagydíjak sora és az 1996-ban megnyert Európa Nagydíj, valamint a
2002-es koreai Kórus - Olimpián nyert négy bajnoki cím és hat arany érem, valamint 2003-ban a londoni BBC rádió által szervezett „Let the Peoples Sing” versenyének kategória győzelmén kívül a verseny nagy díja, az „Ezüst Rózsa Serleg” - bizonyít.
2005-ben az 53. Arezzoi Nemzetközi kórusversenyen a Cantemus Gyermekkaral a gyermekkari kategória 1. díját, valamint a kategória győztesek számára megrendezett versenyen a Nagydíjat is elnyertük. A karvezetői különdíjat a zsűri szintén számomra ítélte meg.
A két kórussal hangversenyeztünk a világ számos országában: Venezuela, Ausztrália, Japán, Korea, Tajwan, az Amerikai Egyesült Államok, Kanada,
de énekeltünk Európa számos országában is: Finnország, Norvégia, Belgium, Hollandia, Dánia, Németország, Franciaország, Spanyolország, Olaszország, Oroszország, Csehország és Szlovákia, Szlovénia, Románia /Erdély/, Lengyelország, Svájc, Ausztria, Lettország.

Magyarország világszerte elismert kóruskultúráját képviseltük az ISME rendezvényein:

1980-ban Varsóban /Lengyelország/,
1988-ban Canberrában /Ausztrália /,
1992-ben Szöulban / Dél-Korea /,
1996-ban Amsterdamban / Hollandia

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Cantemus Kórus-Szabó Dénes - Kodály Zoltán: Gergelyjárás (St. Gregory's day)A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Komolyzene magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: csütörtök, 2015. december 17. Nézettség: 316

   

Tetszik 1 Safar Bela kedveli
Safar Bela

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal