Reynaldo Hahn

28 videó
Reynaldo Hahn (franciául: született;1874, augusztus 9-én, - 1947,január 28-án) volt egy venezuelai, honosított francia, zeneszerző, karmester, zenekritikus, naplóíró, színházi rendező, szalon énekes. Legismertebb zeneszerzői dalok, írta a francia klasszikus hagyomány a Mélodie.

Reynaldo Hahn született Caracasban, Venezuela, a legfiatalabb tizenkét gyerekből. Reynaldo apja Carlos volt egy gazdag mérnök, feltaláló és üzletember a német-zsidó [szerkesztés] kitermelése; anyja, Elena María de Echenagucia, volt egy venezuelai spanyol, (baszk) eredetű, és mint a legtöbb gazdag családok leszármazottai a spanyol telepesek ebben az országban. Apja tudta, hogy a venezuelai elnök, Antonio Guzmán Blanco, de az egyre változó politikai légkörben a végén az első ciklus okozta apja nyugdíjba, és hagyja Venezuela.

Hahn család Párizsba költözött, amikor három éves volt. Bár érdeklődést mutatott szülőhazájában zenéje Caracas ifjúkorában, a franciák "és meghatározni azt, Hahn zenei identitását a későbbi életben". A város és a kulturális erőforrások: a párizsi Opéra, a párizsi Opéra Ballet, a mûködtetõ Comique, amellett, hogy a nexus a művészek és írók, bebizonyította, ideális környezetben a koraérett Hahn.

A csodagyerek, Reynaldo debütált a szalonban a különc Princess Mathilde (Napoleon unokahúga), kísérő magát a zongorán ahogy énekelt áriákat Jacques Offenbach. A nyolc éves koromban, Hahn megírta első dalait.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Reynaldo Hahn - Premières valses



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Classical Music (Komolyzene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2015. április 3. Nézettség: 146

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal