Leo Nucci

19 videó
Leo Nucci (született április 16, 1942) egy olasz operai bariton, különösen alkalmas Verdi szerepeket.
Született Castiglione dei Pepoli, Bologna közelében, aki a tanult Giuseppe Marchese, és tette színpadon debütált Spoleto, mint Figaro Il Barbiere di Siviglia, 1967-ben, majd csatlakozott a kórus a milánói Scalában, és elkészítette az egyéni bemutatkozó van 1975-ben ismét Figaro.

Karrierje gyorsan vette, hogy kapcsolja a nemzetközi debütált a Royal Opera House, London, mint Miller a Luisa Miller, 1978-ban és a Metropolitan Opera New York, mint Renato / Ankarström a Álarcosbálban, 1980-ban Renato mi Tehát ő szerepe debütált a Párizsi Operában, 1981-ben és a Salzburgi Ünnepi Játékokon 1989-ben Herbert von Karajan. Karrierje emlékezett a híres előadások a zenés színház világában, beleértve működik Luciano Pavarotti, Joan Sutherland, Placido Domingo és mások.

Repertoárja felöleli a teljes olasz bel canto repertoár a hogy Verismo, de a érces hang, biztonságos technika, drámai képességeit a legjobban láthatók a Verdi - Rigoletto különösen a Macbeth, gróf di Luna, Giorgio Germont, Rodrigo, Amonasro, Iago és Falstaff , Énekelt a szerepe a Rigoletto önmagában több mint 400-szor.

Nucci élvezték a hosszú és sikeres karrier és a csendes aktív. Nős, hogy ének Adriana Anelli, a locsogás, hogy van egy lánya.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók

 

Leo Nucci y Elena Mosuc BIS "Si, vendetta" en Rigoletto de ABAO-OLBE



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó a Classical Music (Komolyzene) nemzetközi kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2015. április 10. Nézettség: 231

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

0 megjegyzés | 1 / 0 oldal