Örökségünk

30 videó - 2013
2013-ban Paks-Cseresznyéspusztán, a határon túli magyar középiskolások táborában Gyulai István, aki egyébként a tábor vezetője, megírja az Örökségünk dalt.
2015-ben klip készül az Örökségünkhöz, amelyet Paks mellett három testvérvárosban: a kárpátaljai Visken, az erdélyi Kézdivásárhelyen és a felvidéki Galántán forgatnak. A dal refrénjét viski, kézdivásárhelyi és galántai gyerekek éneklik, összesen mintegy háromszázan.
A dal sikerét látva a stáb arra készül, hogy megénekelteti a világ magyarságát, a feltöltött videókból pedig új klipet készít.

 
 

Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Örökségünk - mozgalom indítását jelentette be a magyar nemzetpolitikáért felelős államtitkár



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. január 25. Nézettség: 523

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. január 25. 19:19
Örökségünk mottóval mozgalom indítását jelentette be Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár Budapesten, a Magyarság Házában. Ehhez kapcsolódóan egy dal és egy videoklip is készült.

A kezdeményezés célja, hogy egy dal segítségével megszólítsák a világ különböző pontjain élő magyarokat. Bevonva őket egy, a magyar nyelv megőrzését, a magyarság megtartását szorgalmazó mozgalomba. Vida Tünde, a mozgalom ötletadója: „A célunk az, hogy ezzel a dallal megszólítsuk a világ magyarságát, éljenek bárhol, szeretnénk, ha minél több magyar emberhez eljutna az anyaországon belül és a határainkon túl, és azt kérjük mindenkitől, hogy tanulja meg, és énekelje el ezt a dalt, rögzítse valamilyen módon és küldje el nekünk.”
hétfő, 2016. január 25. 19:20
Az elkészült videókat az oroksegunk.net oldalra töltik fel, valamint közzéteszik a közösségi médiában is. Ezekből a felvételekből szeptemberben egy új videoklipet szeretnének összeállítani.

A Nemzetpolitikai Államtitkárság az anyagi támogatáson túl további segítséget is felajánlott. A felvételek elkészülésében a Kőrösi Csoma Sándor és a Petőfi Sándor programban résztvevő fiatalok aktív résztételt vállaltak a készülő klipekben. Potápi Árpád János, nemzetpolitikáért felelős államtitkár, Magyarország: „Százötven koordinátornak, segítőnek, szervezőnek a munkáját tudom felajánlani, akik a mindennapjaikba ezt beépítik, és Kézdivásárhelyet már nem kell említenem, mert benne van, de Déva, Kasa, Óbecsétől kezdve a Niagara Fallsig mindenki fog dolgozni azon, hogy az elérendő célok tudjanak teljesülni.”
hétfő, 2016. január 25. 19:23
A mozgalom indítását támogatja Paks önkormányzata is. Süli János, paks polgármestere elmondta: a városnak mindig is fontosak voltak a külhoni magyarok. A dal is ennek jegyében született.

Hajrá...........!!!!!!
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal