Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 07 Magyar Filmhét: Legtöbb elismerést a Liza, a rókatündér kapta



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. március 7. Nézettség: 352

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. március 7. 19:19
Budapesten a Nemzeti Színházban tartották a Magyar Filmhetet lezáró gálát, amelyen először osztották ki a Magyar Filmdíjat. A Legtöbb elismerést a Liza, a rókatündér kapta, a vajdasági származású Kovács István is a díjazottak között szerepel.

18 kategóriában díjazták a legjobb magyar filmeket, illetve azok készítőit, szereplőit. A vajdasági származású Kovács István Betonzaj című morális dilemmákat feszegető alkotása nyerte el a legjobb kisjátékfilmnek járó elismerést. „Én örültem nagyon, hogy értékelték a munkánkat, örültem annak nagyon, hogy benne vagyunk az ötben, mert igazából itt már bárki kapja meg, az már megérdemelte volna, úgyhogy ez nagyon jól esett.”
hétfő, 2016. március 7. 19:19
A Liza, a rókatündér 15 jelölést kapott, amiből hetet sikerült is megszereznie. A legjobb látványért, vágásért, zenéért, a legjobb smink-, fodrász, maszkmesternek járó, a legjobb női főszereplő, a legjobb rendező, és a legjobb nagyjátékfilm díjat is megkapta. Balsai Móni, a legjobb női főszereplő-díj birtokosa: „Azt gondolom, hogy az, ami miatt az emberek ezt nagyon szerették, az az üzenete. Ez egy nagyon pozitív film, a reményről, a szeretetről és a szerelemről szól egy nagyon különleges humorral. Mert azt gondolom, hogy ezek a dolgok mellett nagyon fontos a humor.”
hétfő, 2016. március 7. 19:20
Négy díjat kapott a Félvilág is, az ismeretterjesztők közül a Vad kunság – A puszta rejtett élete, dokumentumfilm kategóriában pedig a Drifter nyert. A legjobb animációs filmnek a Kojot és a szikla bizonyult, de díjazták a Swinget, a Veszetteket, és az Utóéletet is. Andy Vajna, filmipar megújításáért felelős kormánybiztos, Magyarország: „Szerintem fontos, hogy a szakma tisztelje saját magát, és azzal, hogy a szakmán belül megszavaznak bizonyos díjakat, bizonyos szakmai művészeknek, az szerintem a legfontosabb dolog a világon. Az, hogy elismerjék egymás tehetségét.”

Különdíjat kapott a szemlén nem induló Oscar-díjas Saul fia rendezője, Nemes Jeles László. A rendezvény végén Törőcsik Mari is feltűnt a színpadon.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal