Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Áradnak a folyók - szükségállapotot hirdettek több közép-szerbiai községben



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. március 7. Nézettség: 282

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. március 7. 19:53
Már hét szerbiai községben, Čačakon, Topolán, Bajina Baštán, Požegán, Novi Pazarban, Ariljén és Lučaniban hirdettek szükségállapotot a folyók áradása miatt. Lučani községben tíz házba ömlött be a víz. Eddig mintegy 400 embert menekítettek ki. Bajina Baštán földcsuszamlások jelentkeztek, a házak és az utak vízben úsznak. Požegán több száz ház és több mint 1500 hektár szántóföld áll víz alatt. Novi Pazarban nincs áram és mintegy 100 embernek kellett elhagynia az otthonát.

A Köztársasági Hidrometeorológiai Szolgálat arra figyelmeztetett, hogy ma Közép-, Dél- és Kelet-Szerbiában akár 40 liter csapadék is eshet négyzetméterenként.
hétfő, 2016. március 7. 19:54
Az elmúlt hetek esőzései miatt több folyó is kiöntött Szerbiában. Óráról órára növekedett azon települések száma, ahol rendkívüli helyzetet jelentettek be az árvíz miatt. A veszély a Čačak Községhez tartozó Čemernica folyó menti falvakban a legnagyobb. Konjevićnál és Preljinánál a vízfolyás jobb és bal partját is elöntötte a folyó. A községben éjjel legalább 15 embert kellett evakuálni. Napközben további 420 lakosnak kellett elhagynia az otthonát.

Požegánál éjfélkor vált tarthatatlanná a helyzet. A víz az udvarokba, istállókba, ólakba is betört, valamint az utak is szinte járhatatlanokká váltak.

Novi Pazarban is szükségállapotot hirdettek, mivel minden víz alá került. A városnak három gátja is van, azonban ott is kritikus a helyzet. Már két napja szüntelenül esik az eső.
hétfő, 2016. március 7. 19:55
Arilje községben a Rzav és a Marica folyók kiöntése miatt több száz épület és utak állnak vízben, valamint a földcsuszamlások is nagy gondokat okoztak. Velimir Ilić, a rendkívüli helyzetek kezelésével megbízott tárca nélküli miniszter Čačakba látogatott. Velimir Ilić, rendkívüli helyzetek kezelésével megbízott tárca nélküli miniszter, Szerbia: „A legnagyobb problémát a Rzav folyó okozta, amely kivételesen nagy mennyiségű vizet hozott a Skrapež folyóból, most ez a helyzet a Dičinával és a Čemernicával is. Ez a kérdés, ami a Dičinát és a Čemernicát illeti, nincs megoldva, ez a legnagyobb gond, mert amikor rengeteg víz gyülemlik fel, azt a Morava sehogy sem tudja elnyelni.”
Szerémségben reggel 629 centiméteres vízszintet mértek a Száva mitrovicai szakaszán. Ez a vasárnapi adatokhoz képest 12 centiméteres emelkedést jelent. A Köztársasági Hidrometeorológiai Szolgálat szerint a Száva vízszintje tovább emelkedik a következő napokban. Az intézet arra is figyelmeztetett, hogy ma Közép-, Dél- és Kelet-Szerbiában további esőzések várhatóak.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal