Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 11 Az 1848/49-es szabadságharcra emlékeztek Palicson



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. március 13. Nézettség: 286

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. március 13. 00:48
Az 1848/49-es forradalomról és szabadságharcról emlékeztek meg a palicsi Vigadóban a Palics Magyar Művelődési Egyesület szervezésében. A rendezvényen a település apraja nagyja együtt lépett színpadra, a Szederinda népdalkör mellett az általános iskola elsősei is bemutatkoztak.
vasárnap, 2016. március 13. 00:48
A hagyományos ünnepség a Himnusszal kezdődött, majd Balley Ingrid erdélyi népdalt énekelt, hozzá illő népviseletben. A megemlékezésen idén először a palicsi Miroslav Antić Általános Iskola diákjai irodalmi összeállítással készültek. A műsor Reményik Sándor Eredj, ha tudsz című versének címe alapján kapta a nevét, mellyel több üzenetet is megfogalmaztak a közönségnek.
A szervezők a megemlékezés mellett a szülőföldön maradás fontosságát szerették volna kihangsúlyozni. Szalai Andrea, szervező: „Pont azért választottuk, mert sajnos, de nagyon nagy az elvándorlás, illetve a közösségtudat is egyre kisebb, ezért ezt szeretnénk kicsit fejleszteni, és egy ilyen műsorral készültünk az idén.”
vasárnap, 2016. március 13. 00:48
Az ilyen műsorokra való felkészülésnek tanító jellege is van. Csiszár Molnár Anna, elnök, Palics Magyar Művelődési Egyesület: „A palicsi gyerekek körében lehet, hogy igazából történelemből felsőben kerül sor arra, hogy erről tanuljanak, viszont azzal, hogy a műsorra készülnek és évről-évre sor kerül egy március 15-i megemlékezésre, egyre többször hallhatnak arról, hogy mi történt.”
Az ünnepségen a Ciripelő és a Napsugár citeracsoportok tagjai is megmutathatták tudásukat.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal