Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 15 Orbán az 1848–49-es ünnepségen: Európa ma nem szabad (videó)



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 15. Nézettség: 206

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. március 15. 17:46
Tisztelet a bátraknak! – ez volt a jelmondata a budapesti központi megemlékezésnek. A Nemzeti Múzeumnál Orbán Viktor, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere is ünnepi beszédet mondott. A magyar miniszterelnök hangsúlyozta, egyetlen európai nép sem lehet szabad, ha Európa nem az, márpedig Európa ma nem szabad.
A 1848–49-es forradalom és szabadságharc a világ magyarságának ünnepe, határon innen és túl- kezdte beszédét a magyar miniszterelnök. „Magas reményekkel és emelt lélekkel ünnepelünk az egész Kárpát-medencében, Beregszásztól Szabadkáig, Rimaszombattól Kézdivásárhelyig.”
kedd, 2016. március 15. 17:47
Orbán Viktor ünnepi beszédében hangsúlyozta, a magyar nép kiáll az igazáért, harcol is érte, de nem keresi feleslegesen a bajt. Szerinte kétszer érezte úgy a magyar nép, hogy nem bírja tovább, 1848-ban és 1956-ban. E két forradalmi hagyomány hatja át Magyarország gazdasági, politikai és szellemi életét – fogalmazott a kormányfő. „Törvény előtti egyenlőség, felelős minisztérium, Nemzeti Bank, közös teherviselés, az emberi méltóság tisztelete, nemzetegyesítés. Ma is a 48-as és 56-os eszmék pulzusa pumpálja a nemzetbe az életerőt, tartja mozgásban a magyarok szellemi és lelki vérkeringését. Adjunk hálát, hogy ez így lehet. Adjunk hálát, hogy végül erre az ösvényre vezetett bennünket a történelem ura. Soli deo gloria.”
kedd, 2016. március 15. 17:47
A magyar miniszterelnök külön üdvözölte az ünnepségen megjelenő lengyeleket és méltatta a történelmi lengyel-magyar barátságot is.
Egyetlen európai nép sem lehet szabad, ha Európa nem az. Tilos kimondani az igazságot, kimondani, hogy népvándorlás fenyeget, hogy a bűnözés és terror fenyegeti az országot, hogy Brüsszelben sokan egy európai egyesült államok tervén dolgoznak, amelyre soha senki nem adott felhatalmazást – folytatta a miniszterelnök. Egységbe hívunk mindenkit, hiszen Európa népei nem lehetnek szabadok, ha egyenként nem azok – hangsúlyozta Orbán Viktor. „Nem hagyhatjuk, hogy Brüsszel a törvények fölé helyezi magát, nem fogjuk hagyni, hogy ránk erőltesse kozmopolita bevándorláspolitikájának keserű gyümölcseit. Nem fogunk bűnözést, terrorizmust, homofóbiát és zsinagógákat gyújtogató antiszemitizmust importálni Magyarországra. Nem lesznek törvényen kívüli városnegyedek, nem lesznek zavargások, bevándorlózendülések és nem fognak bandák vadászni asszonyainkra és lányainkra.”
Az eső ellenére nagyon sokan összegyűltek a Nemzeti Múzeum előtt. A budapesti állami ünnepség keretében több helyszínen egész nap ingyenes családi programokkal, koncertekkel és gasztrokulturális sétánnyal várták az ünneplőket.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal