Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 ECF Princess Margriet Award for Culture laureate Krétakör



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. március 16. Nézettség: 174

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. március 16. 00:03
Átvette Európa egyik legfontosabb kulturális díját a Krétakör
A Schilling Árpád vezette műhelynek Margit holland hercegnő adta át a 25 ezer euróval járó elismerést Amszterdamban március 15-én. Az Európai Kulturális Alapítvány (ECF) ceremóniáján Schilling nem tudott részt venni az időközben zajló civil tüntetések rendezése miatt.
szerda, 2016. március 16. 00:03
miatt.
Schilling Árpád nyilatkozata szerint a nemzeti ünnepen azokkal a tanárokkal érez együtt, “akik megalázónak érzik a lehetetlen körülményeket, amelyek között dolgoznak, és akiket nem vesznek komolyan a döntéshozók!“”
szerda, 2016. március 16. 00:03
A színházi műhelyből társadalmi és szociális kérdésekkel foglalkozó szervezetté alakult Krétakör Alapítványt több százan ünnepelték. Köztük Bert Koenders, holland külügyminiszter, Őfensége Laurencia holland hercegnő, az alapítvány jelenlegi elnöke, Katherine Watson, az alapítvány igazgatója vagy Chris Dercon, a londoni Tate Modern igazgatója (az idei díjazottakat megszavazó zsűri egyik tagja). A Krétakör mellett a spanyol Medialab-Pradót tüntették ki.
szerda, 2016. március 16. 00:04
Az díj átvételekor a magyar oktatási rendszer hiányosságaira reagáló Szabadiskola program három diákja, egy erdélyi, egy budapesti és egy miskolci fiatal beszélt, Schiling Árpádot pedig Sárosdi Lilla színésznő képviselte a rendező köszönőlevelének felolvasásával.
szerda, 2016. március 16. 00:04
“Ez a díj visszaadta a hitemet abban, hogy még létezik a szolidaritáson alapuló európai kultúra (...) Hálás vagyok az ECF-nek, hogy Európa figyelmét Magyarországra irányítja (...). Így azoknak a magyar állampolgároknak adnak hangot, akik az EU állampolgárinak vallják magukat és igazi demokráciába szeretnének élni” - üzente Schilling.
szerda, 2016. március 16. 00:06
A díjat Potyondi Linda ügyvezető vette át. Princess Margriet Award for Culture díjjal járó pénzösszeget az Krétakör Alapítvány online archívumának fejlesztésére fordítja. A linken a mai naptól az elmúlt húsz év munkája nyilvánosan kutatható.
A European Cultural Foundation 1954-es alapítása óta a kultúra elkötelezett támogatója, amely saját hitvallása szerint a nyitott, demokratikus és befogadó Európa elengedhetetlen összetevője.
szerda, 2016. március 16. 00:06
Gratula...
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal