Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Mellettem jársz ‒ az Életjel Csáth Géza Művészetbaráti Kör húsvéti ünnepi műsora



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 22. Nézettség: 193

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. március 22. 19:38
Mellettem jársz címmel tartotta meg ünnepi műsorát az Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Kör hétfőn a szabadkai Városi Könyvtárban. Az esten kórusművekkel, zeneszámokkal és prózaverssel idézték meg a közelgő húsvét hangulatát.
kedd, 2016. március 22. 19:38
A Csáth Kör évek óta a nagyhét hétfőjén tartja meg húsvéti ünnepi műsorát. A Paulinum Gimnázium és Szeminárium énekkara Miocs József vezetésével öt énekszámmal lépett fel. Idén Dolinszky Gábor evangélikus lelkész az ünnep fontosságára hívta fel a figyelmet. Arról beszélt, hogyan laposodik el a húsvét lényege a fogyasztói társadalomban. Jób könyvéből idézett. Az Életjel szavalókórusa Blaise Cendrars francia író Húsvét New Yorkban című művéből olvasott. Cendrars az európai modern költészet egyik előfutára, egyik legérdekesebb, legönállóbb egyénisége. Horváth Emma, művészeti vezető, Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Kör: „A hangulata az egésznek egy kissé szomorú, komoly, mintha a költő azért lenne szomorú, hogy akármilyen nagy ember képzel el egyféle utat a boldogság felé az emberiségnek, nagyon keveset fogadnak el belőle.”
kedd, 2016. március 22. 19:38
A prózaverset az Életjel versmondói oratórikus jelleggel adták elő. Némedi Imre, versmondó, Életjel – Csáth Géza Művészetbaráti Kör: „Ez a ma esti szöveg egy speciális dolog. Ilyet még soha nem csináltunk. A tanárnő ezt a kisgyerekekkel csinálta eddig. Szavalókórus.”

Görög Noémi és Milena Radović pedig a Schindler listája című film zenéjéből adott elő egy részletet. Az Életjel Mellettem jársz című húsvéti műsorát a jövő héten a kertvárosi Munkás Jézus-templomban megismétlik majd.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal