Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Az EU vezetői a terrorizmus elleni közös fellépést sürgetik



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. március 23. Nézettség: 220

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. március 23. 19:49
Az Európai Unió vezetői a terrorizmus elleni közös fellépést sürgetik és minden támogatást megadnak Belgiumnak a károk enyhítése érdekében. Egyes politikusok a belső határellenőrzés nélküli schengeni rendszert okolta a mostani helyzetért. Számos országban emelték a terrorfenyegetettség szintjét.
szerda, 2016. március 23. 19:50
Az Európai Unió tagállamainak kormányfői úgy gondolják, hogy a támadások csak tovább erősítik elhatározásukat, hogy megvédjék az európai értékeket és a toleranciát az intoleranciával szemben. Antonio Tajani, alelnök, Európai Parlament: „Azért vagyunk itt, hogy a demokrácia és a szabadság érdekében dolgozzunk. Az Európai Parlament a szabadság és a demokrácia épülete.”
szerda, 2016. március 23. 19:50
Az európai politikusok is egy perc csenddel adóztak a brüsszeli terror áldozatainak. Az uniós vezetők koszorúkat helyeztek el a robbanás helyszínén.

Angela Merkel német kancellár sajtónyilatkozatában kifejezte részvétét az áldozatok hozzátartozóinak és a támadások sérültjeinek. Beszélt arról is, hogy a hatóságok megerősítették a pályaudvarok, a repülőterek és a határok védelmét.
szerda, 2016. március 23. 19:50
Matteo Renzi olasz miniszterelnök szerint a terrorizmus fenyegetése globális, a gyilkosok azonban helyiek, vagyis az európai városok peremein nőttek fel és ott bújnak meg.

A holland rendőrség három gyanúsítottat állított elő és tartóztatott le kedd késő délután Amszterdamban a központi pályaudvaron. Hollandia a terrorfenyegetettség miatt ideiglenesen bezárta isztambuli konzulátusát.
szerda, 2016. március 23. 19:51
Párizsban több mint harminc embert azonosítottak a tavalyi novemberi párizsi merényletek gyanúsítottjai közül – közölte szerdán Manuel Valls francia miniszterelnök. Tizenegyen meghaltak, tizenketten börtönben vannak, a többieket még körözik. Szerdán Jean-Claude Junckerral, az Európai Bizottság elnökével tartott közös sajtótájékoztatóján elmondta, Franciaország tudja mennyit jelent a szolidaritás és az együttérzés a nehéz pillanatokban.

Manuel Valls, miniszterelnök, Franciaország: „Az Európai Bizottságban lévő minden hatóságnak szigorítania kell a külső határok ellenőrzését, európai határőröket kell foglalkoztatnia, és fel kell számolnia a fegyverkereskedelmet.”
szerda, 2016. március 23. 19:51
Több európai fővárosban a repterek és a metróállomások védelmi szintjét emelték. Csehországban első fokú terrorveszélyt hirdettek ki a brüsszeli robbantások miatt. Szlovákiában kettes fokozatra emelték a terrorfenyegetettség szintjét. Az ország történetében ez most történt meg először. A második fokozat azt jelzi, hogy a terrorcselekmény elkövetésének veszélye kevéssé valószínű, de nem lehet kizárni. Nagy-Britanniában a terrorkészültségi szintje nem változott, de a stratégiai fontosságú pontokon szigorodott a rendőri ellenőrzés.
6 megjegyzés | 1 / 1 oldal