Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 23 Háromnapos nemzeti gyász Belgiumban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: szerda, 2016. március 23. Nézettség: 245

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

szerda, 2016. március 23. 19:53
Háromnapos nemzeti gyászt hirdettek Belgiumban. Kedd este Brüsszel központjában több százan gyújtottak mécseseket a terrortámadás áldozatainak emlékére. A merényletek után razziát tartottak az országban, egy gyanúsítottat előállítottak és azonosították az elkövetőket. A belga hatóságok minden katonát mozgósítottak. A támadást az Iszlám Állam dzsihadista terrorszervezet vállalta magára.
szerda, 2016. március 23. 19:54
Délben leállt az élet Brüsszelben. Egy perces csenddel emlékeztek meg a keddi terrortámadások áldozatairól. Legalább 31-en meghaltak, és több mint 260-an megsebesültek, amikor kedden reggel 8 óra környékén két pokolgép felrobbant a Zaventem nemzetközi repülőtéren, nem egész egy órával később pedig a Maelbeek metróállomáson. Többen kritikus állapotban vannak.
szerda, 2016. március 23. 19:55
A belga hatóságok a reptér biztonsági kameráinak felvételén megtalálták a feltételezett elkövetőket. A merénylők taxival érkeztek a helyszínre, a robbanószerkezetet a poggyászaikba rejtették és a csomagszállító kocsikra helyezték. Az egyiket a jegykezelő pultnál hozták működésbe, a másodikat pedig egy zsúfolt kávézó közelében. Az öngyilkos merényletekért egy testvérpár felelős, a már korábban is körözött, Brüsszelben élő Ibrahim és Khalid el-Bakraoui. Ibrahim, aki a repülőtéren robbantott, végrendeletet hagyott egy később megtalált laptopon. Fivére, Khalid a brüsszeli Maelbeek metróállomáson robbantotta fel magát egy szerelvényben.
szerda, 2016. március 23. 19:55
A harmadik, még szökésben lévő merénylőt Najim Laachraouiként azonosították. A belga államügyészség információi szerint a 24 éves férfi 2013-ban csatlakozott az Iszlám Állam nevű dzsihadista csoporthoz Szíriában, és segítette a novemberi párizsi öngyilkos merényletek előkészítését.

A belga rendőrség azonosított két autót is, amelyek együtt érkeztek a merénylőket szállító taxival. Mindkét autó egy török származású fiatalember tulajdona.
szerda, 2016. március 23. 19:55
A merényletek után újabb razzia indult Belgiumban. Kedd este a hatóságok helikopterekkel is pásztázták a háztetőket Brüsszel Schaarbeek negyedében, hogy megleljék az elkövetőket. Belgiumi ügyészségi források szerint vegyi anyagokra, szöges bombára és az Iszlám Állam zászlójára bukkantak egy házban ugyanebben a negyedben. Az FBI és a New York-i rendőrség egységei is Brüsszelbe utaztak, hogy segítsék a terrorcselekmények felderítését.
szerda, 2016. március 23. 19:56
Nincs felső határa a terrorizmus ellen folytatott küzdelem kiadásainak, ehhez Belgium elég gazdag ország – jelentette be a belga igazságügyi miniszter. A politikus elmondta, eddig 400 millió eurót különítettek el a terrorizmus megfékezésére. Az országban kedd óta a legmagasabb fokozatúra emelték a védelmi szintet, minden rendőrt és katonát mozgósítottak.
szerda, 2016. március 23. 19:56
A terrorfenyegetettség miatt csütörtökön is zárva marad a brüsszeli Zaventem nemzetközi repülőtér. A Budapest-Brüsszel járatok sem indulnak. A megrongálódott Maelbeek metróállomás hetekig marad zárva. A belga kormány továbbra is arra kéri a Brüsszelben tartózkodókat, hogy kerüljék a város forgalmas részeit, és aki tud, inkább maradjon otthon.
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal