Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 29 Újvidék lehet Európa Ifjúsági Fővárosa 2019-ben



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 29. Nézettség: 222

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. március 29. 19:44
Újvidék lehet Európa Ifjúsági Fővárosa 2019-ben – hangzott el a tartományi székvárosban első alkalommal megtartott ifjúsági fórumon. A cím elnyerése új kapukat nyithat meg a Duna-parti város előtt.

Az EXIT fesztivál évről évre ezreket vonz Újvidékre. A tartományi székváros azonban még színesebb rendezvényekre vágyik. Ebben segítene nekik az Európa Ifjúsági Fővárosa cím elhódítása. Az elismeréssel ugyan nem jár közvetlen anyagi támogatás, de az Európai Unió és az Európa Tanács pályázatai megnyílnak a nyertes város előtt, a cím birtoklása pedig előnyt jelent az elbírálás során. Vanja Udovičić, sportminiszter, Szerbia: „Újvidék muszáj, hogy ösztönözze polgárait és másokat is, mert a fiatalok a társadalom szerves részét képezik és be kell kapcsolódniuk minden társadalmi döntésbe. Ne mellőzük őket, mert nagyon szeretnének aktívan részt venni a mindennapi döntéshozatalban.”
kedd, 2016. március 29. 19:44
Miloš Vučević, Újvidék polgármestere köszönetét fejezte ki a sportminiszter támogatásának és hangsúlyozta, hogy Újvidéknek fel kell ismerni a fiatalokban és a városban rejlő lehetőségeket. „Ez egy nagyon szép történet Újvidéken. Csak azt szeretném, hogy Újvidék polgárai megértsék, hogy ez nem egy játék, hanem egy komoly, minőségi és egy egészséges történet egész Újvidék számára.”

Újvidék tavaly is benyújtotta pályázatát az Európa Ifjúsági Fővárosa címre, ahol Kecskeméttel egyetemben a döntőbe is bekerült, de végül a 25 jelentkező közül a portugál Cascais városa győzött.
2 megjegyzés | 1 / 1 oldal