Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 03 29 Egyre kevesebb a migráns Észak-Vajdaságban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: kedd, 2016. március 29. Nézettség: 320

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

kedd, 2016. március 29. 19:47
Egyre kevesebb migráns próbál meg átjutni Magyarországra Észak-Vajdaságon keresztül. A határmenti településeken csak kisebb csoportok bukkannak fel. Ez részben a szigorúbb határellenőrzésnek köszönhető, másrészt pedig annak, hogy Macedónia bezárta kapuit a bevándorlók előtt.

Horgos központjában két szíriai férfivel találkoztunk. Nem voltak hajlandók kameráink elé állni, azonban kamerán kívül elmondták, hogy mivel a magyar határ zárva van, így Szabadkára mennek, a befogadóközpontba.
kedd, 2016. március 29. 19:47
Horgos központját tavaly nyáron ellepték a bevándorlók. Ezresével haladtak át a településen, ahonnan karnyújtásnyira van Magyarország. Most napok múlnak el úgy, hogy a helyiek egy bevándorlóval sem találkoznak. „Nem lehet őket látni egyáltalán. Esetleg az éjjeli órákban, ha megpróbálkoznak a kerítésen átjutni. Átvágják, vagy valami. Azokat viszont rögtön elkapják a határ túloldalán.”

Egy idős asszony arról számolt be, hogy néhány napja látott Horgoson migránsokat, akik tudomása szerint megkíséreltek átjutni a határon. „Így a faluban ritkán látok. Valamelyik nap ment egy nagy csoport, tizenvalahány személy. Hogy hová lettek azt nem tudom.”
kedd, 2016. március 29. 19:47
Királyhalmát erdő veszi körül, ami már Magyarországra nyúlik át. Ez a terület közkedvelt a határsértők körében. Éjjel kutyaugatás és a hátrahagyott szemét jelzi, hogy még mindig járnak migránsok a településen. Katona Róbert, közgyűlési elnök, Királyhalom HK: „Mondják, hogy éjszaka valószínűleg itt jártak. Ami jellemző inkább, hogy hajnali órákban, reggel várják a buszt Szabadka felé. Egy sikertelen átlépés után úgy gondolják, hogy más utat keresnek.”
kedd, 2016. március 29. 19:48
Magyarkanizsa parkjában a helyiek zavartalanul pihennek. Nyugalmukat már hónapok óta nem zavarják a migránsok. Lackó Róbert, elnök, kkt, Magyarkanizsa: „Napi szinten a rendőrállomással is kommunikálunk erről a témáról. Azt kell, hogy mondjam, egyre kevesebb migránst észlelünk a környezetünkben. A lakosság is állandóan értesít bennünket, ha esetleg aggasztó létszámról volna szó. Heti szinten esetleg kétszer vagy háromszor két-három személy, de az utóbbi időben mér ez sem jellemző. Amit tudnunk kell, hogy ez a migráns jelenlét inkább a városainkon, településeinken kívül jelenik meg.”

Idén eddig közel 5600 határsértőt tartóztattak föl a szerb-magyar határszakaszon. Tavaly a hasonló időszakban 29 500 volt az elfogottak száma.
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal