Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 04 04 Táncháztalálkozó Budapesten



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: hétfő, 2016. április 4. Nézettség: 298

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

hétfő, 2016. április 4. 20:15
Népművészeti vásár, hangszer- és fotókiállítás, koncertek, népzene és -tánc, valamint több ezer látogató a Papp László Sportarénában Budapesten – ez volt a 35. Táncháztalálkozó.

A szabadkai Talentum 54, a kishegyesi Vackor Táncegyüttes pedig 28 táncossal érkezett a találkozóra. Brezovszki Roland, néptáncpedagógus, Talentum: „Délalföldi táncokat tanítottunk, Szeged és Szeged környékét, oláhos csárdást, illetve most a friss megy nemsokára.”
hétfő, 2016. április 4. 20:15
A néptáncon és népzenén túl kiállítások is megtekinthetőek voltak. Vajdasági játékokat tanítottak a budapesti Hagyományismereti Szakosztály tagjai, volt hangszer-simogató foglalkozás gyerekeknek, a kézművesekkel pedig agyag- és csuhétárgyakat, sőt, szárdudát is lehetett készíteni. Vasárnap az Alföld volt a Küzdőtér vendéglátója, Kecskeméttől Kishegyesig érkeztek táncosok, a talpalávalót a Juhász zenekar húzta. Juhász Gábor, zenekarvezető, Juhász Zenekar: „Délelőtt 10 órától délután majdnem 6 óráig szinte folyamatosan mi voltunk fenn a színpadon, kísértünk mindenféle táncokat, egészen Kalocsától Békéscsaba környékéig, Békés megyéig, sőt, bihari román táncokat is játszottunk itt a végén, tehát ez egy nagy bemutatója volt a mi vidékünk különböző táncainak, és ez alá muzsikáltunk mi.”
hétfő, 2016. április 4. 20:16
Két nap alatt csaknem 80 órányi program, 3000 fellépő, és mintegy 15 000 látogató érkezett a rendezvényre. Hollókői Lajos, igazgató, Táncháztalálkozó: „A Táncháztalálkozó minden évben arról szól, hogy aki a magyar és Kárpát-medencei népművészetre érzékeny, érdeklődik felőle, az itt egy helyben mindent megtalál, ami népművészettel kapcsolatos.”

A Sportarénában mutatta be új lemezét Lajkó Félix. A hegedű- és citera-virtuóz énekesekkel felvett Most jöttem… című anyagán népdalfeldolgozások hallhatók.
3 megjegyzés | 1 / 1 oldal