Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

Volt Egyszer Egy FANTOM AUTÓ !!!



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. április 24. Nézettség: 410

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. április 24. 20:54
Csodálatos mit épített az álmodozó magyar feltaláló

Egy magyar érdekességről szóló régi levélre bukkantunk. A Fantom autó tervezője, gyártója írt, és osztott meg velünk pár sort az egyedi, hazai fejlesztésről.
vasárnap, 2016. április 24. 20:55
Pandula László igazi álmodozó. Vagyis inkább alkotó, aki megvalósítja álmait, és olyan kemény kihívásnak is nekimegy, amit más megvalósíthatatlan célnak mondana. Az autószerelő a rendszerváltás idején hívta fel magára a közfigyelmet saját készítésű, sorozatgyártásra ajánlott személygépkocsijával. Az általa tervezett kisautó az Opel Rekord alapjaira készült el, az átalakítási engedélyben is ez szerepel: Opel Pandula F-001. A 0,25-os légellenállási tényezőjű karosszéria kialakítása a repülőket idézi, és ez nem véletlen, Pandula László később saját gyáli pincéjében épített sugárhajtású vadászgépével került az újságokba.
De térjünk vissza a Fantomhoz, és a levélhez, ami bár 2014-es keltezésű, egy technikai malőr miatt most került elő.
vasárnap, 2016. április 24. 20:56
“Sok érdekes autót látok a honlapjukon. Talán ez is megérne egy /misét/. Balaton mellől egy autótárolóból kaptam ezeket a fotókat a napokban. Az a ir járja, hogy valami film részére gyártódott le ez az autó. Facén megtaláltak engem, az épitőjét és tervezőjét. Bonyolult módon, hisz nem is közöltem a neten soha az autónak a fotóját. Az épités célja nagyon jó légellenállástani gépjármüvet létrehozni.
A Fémépitésü karosszériát én terveztem és épitettem. Grafitmetál szine volt valaha, szerintem ráfujtak egy bordó metál szint és ez a második mügyanta festékréteg képes volt megvédeni a karosszériát hosszđ évtizedet alatt is.
vasárnap, 2016. április 24. 20:56
A FANTOM nevezetü autó hivatalos épitési engedéllyel birt, amelyhez autómérnöki diploma is kell, a KÖTUKI támogatása, és az Ikarus statikusa végezte el a számitásokat.
A salgótarjáni siküveggyár az eu szabványos üvegeket gyártotta az egyedi konstrukcióhoz, hegesztési okiratot is kapott, a tesztek során a Hungaroringen 200 km/óra sebességre képes volt.
A neve az autónak Opel Pandula volt, a belseje végül anyagi okok miatt nem készült el.
Tehát mementó, hogy nem vagyunk hülye gyerekek, tudnánk komoly dolgokat csinálni. A Grósz kormány elkérte volna tesztelésre, de én nem akartam belebonyolódni semmiféle álomvilágba. Most pedig várja a feltámadást a FANTOM.”
4 megjegyzés | 1 / 1 oldal