Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

2016 05 08 Elsőáldozás a szabadkai Szent Teréz-székesegyházban



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: vasárnap, 2016. május 8. Nézettség: 350

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

vasárnap, 2016. május 8. 18:49
Elsőáldozást tartottak a Szent Teréz-székesegyházban Szabadkán. Kilencen vették magukhoz az Oltáriszentséget az ünnepélyes szentmisén. A gyerekek ezután a bérmálásra készülnek majd.

Kilenc elsőáldozó vonult a székesegyház oltára elé. Négy fiú és öt lány vehette át először az ostyát, vagyis az Oltáriszentséget. A gyerekek nem csak a hittanórákon, hanem otthon is készültek az eseményre.
vasárnap, 2016. május 8. 18:50
A felkészülés nem volt hiábavaló. Pontosan tudják, mikor mit kíván a vallás.
Szekeres Márk: „Ostyát, Jézus Testét kapjuk.”
Gábor Demetra: „Minden ételnél imádkozni kell, nem szabad hazudni, nem szabad verekedni, imákat tanított nekünk. Most szombaton is el kellett jönnünk a templomba, hogy gyakoroljunk az elsőáldozásra.”
vasárnap, 2016. május 8. 18:50
Az elsőáldozás a beavatás szentségei közül a második a sorrendben. Ezzel járulnak az eucharisztiához. Tojzán László, káplán, Szent Teréz-székesegyház, Szabadka: „Az eucharisztia, ami Jézus Krisztus teste és vére, és ezt a szentséget készülnek magukhoz venni a gyerekek. Végső sorban magukhoz ölelik Jézus Krisztust, egy egységesebb, közelibb találkozásra kerül majd sor a gyerekek számára.”
vasárnap, 2016. május 8. 18:51
A katolikus egyház hét szentséget nevez meg. Mindegyiknek megvan a saját jelentése, amelyeket ismernie kell mindenkinek, aki részesülni szeretne benne. A szentségek igyekeznek az embereket összekapcsolni Jézussal és az egyházzal is. Aki egyházi házasságkötést szeretne, annak a keresztelkedés, az elsőáldozás és a bérmálkozás is szükséges.
vasárnap, 2016. május 8. 18:51
Az elsőáldozást a bérmálkozás szentsége követi majd, amely szintén nagy lelki felkészültséget követel. Amennyiben valaki most nem végezte el az elsőáldozás szentségét, a későbbiekben még megteheti, így lehet bérmálkozó is.
5 megjegyzés | 1 / 1 oldal