Videók

Videó Listák

Magyar videók

Nemzetközi videók


 

A külhoni magyarok is véleményezhetik a kötelező uniós betelepítési kvótarendszert



A videók megtekintéséhez bejelentkezés és két csillag szükséges. Tájékoztató a csillagokról itt
Ez youtube.com videó.
Segítség a youtube.com típusú videók lejátszásához: Kattints Ide
Ez a videó az Egyéb magyar kategóriába van besorolva.
Feladás dátuma: péntek, 2016. május 13. Nézettség: 228

   

Tetszik  

Videó megjegyzések

péntek, 2016. május 13. 00:05
külhoni magyarok véleményét is kikéri a Magyar Kormány a kötelező uniós betelepítési kvótarendszerrel kapcsolatban. Mintegy 180 ezer kettős állampolgársággal rendelkező vajdasági magyar is voksolhat. A szerb–magyar határ menti településen élők azt mondták, mindenképpen szavaznak, hiszen nem szeretnék, ha újra tömegesen vándorolnának a térségbe a migránsok.
péntek, 2016. május 13. 00:06
Szabadka–Magyarkanizsa–Horgos–Röszke – ez az útvonal egy határokon átnyúló biciklitúra útvonala is lehetne. Az elmúlt időszakban messziről jött gyalogosok miatt kerültek be a híradásokba az említett települések. A múlt évben a migrációs nyomás csomópontja volt ez a terület. A válság 2015 szeptemberében tetőzött, amikor a bevándorlók megrohamozták a Horgos–Röszke átkelőt. A migránsok Magyarországra szerettek volna jutni.
péntek, 2016. május 13. 00:06
A Horgos–Röszke átlépő között most is több tucat ember vesztegel. Továbbra is az Európai Unió területére szeretnének jutni.
Magyarországon népszavazáson döntenek a migránsok befogadásáról. A kettős állampolgársággal rendelkező mintegy 180 ezer vajdasági magyarnak is joga lesz voksolni a kötelező betelepítési kvótáról szóló referendumon. Huszák Ervin szabadkai egyetemista három éve kapta meg honosítási okiratát. Úgy véli, azért kell szavaznia, mert a kvótarendszer veszélyezteti Magyarország területi szabadságát. „Magyarország a történelem folyamán rengetegszer volt megszállás alatt. Egyáltalán nem hiányzik az, hogy Brüsszelből, vagy akárhonnan máshonnan megmondják, hogy milyen embereket és hányat kötelesek telepíteni Magyarországra. Ez szerintem indokolatlan.”
péntek, 2016. május 13. 00:07
Szűgyi Dávid örömmel értesült arról, hogy a magyar kormány határon túli nemzettagok véleményét is kikéri a betelepítési kvótával kapcsolatban. „Ha a magyar állam tényleg elküldi hozzánk a papírokat, akkor természetesen el fogok menni szavazni. Örömmel fogadtam a hírt, hogy a magyar állam úgy döntött, hogy a magyar népet is megkérdezi azzal kapcsolatban, hogy mit gondolnak a betelepítéstől.”
péntek, 2016. május 13. 00:07
A Magyarországon kívül élő magyarok írásban nyilatkoznak a menekültek kötelező befogadásáról – mondta Wetzel Tamás szerdán Szabadkán. Magyarország miniszteri biztosa kifejtette: a népszavazás a 2014-es voksolásokhoz hasonlóan történik majd a határon túli területeken. „Azt hiszem, itt a Délvidéken tudják a legjobban az emberek, érezték a saját bőrükön a migránsáradatot. A migránsokkal való találkozást, hogy milyen fontos a migránsokkal kapcsolatos népszavazás. Ők is részt vehetnek, és ugyanolyan rendszer szerint, mint 2014 tavaszán, azaz levélben lehet majd szavazni. Ugyanazokon a pontokon lehet majd hozzájutni, akár a főkonzulátuson, akár a regisztráció alapján levélben kapják meg a szavazati csomagot.”
péntek, 2016. május 13. 00:08
A nyugat-balkáni migrációs útvonal lezárásától a szerb–magyar határ mentén élők a menekülthullám megszűnését remélték. Az intézkedés ellenére továbbra is érkeznek migránsok a térségbe. A magyar hatóságok naponta fognak el határsértőket.
péntek, 2016. május 13. 00:09
A Délvidéki Magyaroknak is megfelelően kell szavazni.....
7 megjegyzés | 1 / 1 oldal